Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2020, 7:42
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Slovenskí záchranári: Nepotrebujeme, aby ste nám tlieskali, aj keď priznávame, že nás to hreje v srdci. Veľmi

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slováci sa včera potleskom na celom území krajiny poďakovali tým, ktorí za nás bojujú v prvej línii. Poďakovanie patrí záchranárom, ale aj predavačkám, šoférom či pracovníčkam na pošte.

Celé Slovensko včera po ôsmej večer na balkónoch a v oknách tlieskalo. Symbolickým gestom sme ďakovali každému jednému človeku v krajine, ktorý v prvej línii za nás všetkých bojuje s núdzovým stavom, do ktorého sme sa dostali po rozšírení nového koronavírusu. Žiaľ, ide o jediný spôsob, ako môžeme v súčasnosti vzdať poctu všetkým záchranným zložkám, ale aj zamestnancom obchodov, lekární, šoférom či pracovníkom na poštách.

„Nepotrebujeme, aby ste nám tlieskali, aj keď priznávame, že nás to hreje v srdci. Veľmi,“ reagovalo operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Jedným dychom v príspevku dodávajú, čo je v súčasnej situácii najdôležitejšie. „Chceme však, aby ste boli zodpovední, dodržiavali nariadenia, umývali si čo najčastejšie ruky, nosili rúška, nezatajovali nám informácie pri volaní na 155, aby nám zbytočne záchranári nezostávali v karanténe, aby ste neblokovali tiesňovú linku s banalitami. Aby ste chránili svojich starých rodičov, chodili im nakupovať. Aby ste s nimi telefonovali, pretože nám osamelí a plní obáv volajú na 155. To chceme,“ vysvetľujú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia