Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Ludopolis.
23. marca 2020, 8:40
Čas čítania 3:14
Sponzorovaný obsah

12 spoločenských hier, ktoré ti spríjemnia karanténu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vyberáme niekoľko najlepších stolových hier pre rodiny s deťmi aj dospelých.

Netflix sa rozhodol znižovať kvalitu videí, z čítania nás už trochu bolia oči a najbližší, s ktorými zdieľame karanténu, sa už nechcú ani rozprávať. V tomto prípade prichádza na rad len jedno ideálne riešenie – stolové hry. Hrať ich môžu rodiny s malými deťmi, školákmi a zabavia sa aj dospelí, stačí si vybrať tú správnu. Či už preferuješ akciu, strategické záležitosti alebo sa rád pri hraní zamyslíš, ak si vyberieš správnu hru, popoludnie alebo večer ti zbehne ako voda. 

Povinnosťou každého Slováka, ktorý dnes má tú možnosť je, aby zostal doma. Apelujú na nás lekári, sestričky, záchranári aj bezpečnostné zložky z prvej línie pomoci nakazeným, pretože práve obmedzením pohybu im môžeme pomôcť najviac.

V spolupráci s Ludopolis vyberáme niekoľko najlepších hier, ktoré môžu byť pre teba edukačné, ale aj zábavné. Na svoje si prídu fanúšikovia hlavolamov a logiky, ale aj súťaživí jedinci. Samozrejme, všetky hry ti budú doručené priamo ku dverám, keďže v súčasnosti musíme všetci sedieť doma.

Zábava pre rodičov s malými deťmi v predškolskom a  školskom veku

Obzvlášť v súvislosti s aktuálnou situáciou so zatvorenými školami je viac než dôležité, aby deti v školskom a predškolskom veku zostali aktívne a prinútili sa kriticky premýšľať. Aj rodičia ocenia, keď nebudú musieť najmenším dookola vymýšľať nové hry, aby ich zabavili a zároveň si sami trochu oddýchli.

Vďačná je bez pochýb edícia vydavateľstva Djeco pre najmenšie deti už od dva a pol roka. Každá je zameraná na inú oblasť rozvoja dieťaťa. Trénovať môžu farby s hrou Cestička, jemnú motoriku vďaka hre Moja veselá džungľa aj spoluprácu s Ľadovými kryhami.

To nie je ani zďaleka všetko. Najmä pre chlapcov môžu byť vhodné preteky formúl Monza s jednoduchými pravidlami – každý si vyberie farbu pretekárskeho auta, pohyb je zabezpečený hodom 6 farebných kociek, z ktorých si musí hráč čo najlepšie naplánovať svoj ťah na farebnej dráhe.

Fanúšikovia kartových hier si prídu na svoje pri zábavnej hre Kdo to byl s jednouchou témou, ktorá však určite zabaví – v obývačke sa našlo hovienko a je na každom hráčovi, aby využil svoju dobrú pamäť a pohotové reakcie a dokázal, že jeho zvieratká sú v tom nevinne. Trochu starší si môžu rozvíjať strategické a kooperačné schopnosti vďaka Zombie Kidz evoluce.

A keď už má rodič aj dieťa dosť spolupráce a chcú si od seba oddýchnuť, na rad by mali prísť tzv. SMART Games, vďaka ktorým sa môžu decká s hlavolamom zabaviť aj samé. Stačí si vybrať správnu obtiažnosť a tému. 

Logické aj zábavné stolové hry pre školákov a dospelých

Žiaci základných škôl naďalej pokračujú v domácej výučbe, učitelia im servírujú množstvo domácich úloh a hľadajú cesty, ako ich „otravovať“ v tom najlepšom slova zmysle aj v karanténe. Popoludní už však prichádza čas na zaslúžený oddych. Medzi odporúčaniami nemôže chýbať hra Krabčáci, ktorá je mimochodom víťazom ocenenia Hra roku 2019 v Česku, a to aj vďaka svojej pútavej grafike.


Kým v televízii bežia nekonečné televízne reklamy, kedykoľvek môžeš vytiahnuť hru Lama  Ide o rýchlu kartovú hru, v ktorej sa musíš zbaviť všetkých kariet aby si nenazbieral trestné body. Vykladajú sa postupky kariet, ak nemáš čo vyložiť môžeš skončiť, alebo riskneš a potiahneš si ďalšiu kartu na neskôr.

Definíciou kooperatívnej hry je Pandemic, kde zachraňujeme svet pred hroziacou globálnou katastrofou vo forme 4 nebezpečných nákaz. Úlohou je nájsť správny liek, čo sa dá dosiahnuť len dokonalou spoluprácou – a to je odkaz aj súčasnej dobe.

Párty na byte s kamošmi či pokojný večer s polovičkou

Ak tráviš čas v karanténe so svojou milovanou polovičkou, alebo ste sa rozhodli spojiť v týchto časoch s kamošmi, určite už máte dosť čítania správ a prechádzania Instagramu. Vďačná bude určite hra o obchode s diamantami Splendor, ktorá ponúka široké možnosti taktizovania s prehľadne napísanými, jednoduchými pravidlami.

Ak si skôr fanúšikom zvieracej tematiky, tak odporúčame Na křídlech – tvojou úlohou bude zbierať do troch biotopov tie najlepšie vtáčie druhy. Nadšenci dávneho staroveku by mali vyskúšať 7 divov sveta Duel – hru špeciálne pre dvoch hráčov.

Nielen tieto hry, ale stovky ďalších nájdeš na ludopolis.sk. Objednávku môžeš priamo na webe zaplatiť pohodlne kartou cez platobnú bránu, aby si sa vyhol akémukoľvek kontaktu s hotovosťou a tvoju objednávku ti doručí kuriér až ku dverám. Spolu tak pomôžeme z karantény Slovensku v núdzovej situácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia