Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 14:17
Čas čítania 1:09
Vl Mi

Američan nakúpil 17 700 antibakteriálnych gélov, chcel ich predávať za premrštené sumy. Stopli ho a teraz sa mu vyhrážajú smrťou

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Špekulant doplatil na svoju vypočítavosť.

Aj na Slovensku máme špekulantov, ktorí vymýšľajú, ako zbohatnúť na nešťastí. Vykúpili respirátory a rúška, aby ich mohli následne predávať ľuďom, čo ich nemajú. Nehanbia si za to vypýtať aj násobky pôvodnej ceny.

Len nedávno sme obehali internet a našli prípady, ako sa podnikavci snažia čo najrýchlejšie zarobiť. Za 5 respirátorov pýtajú aj 300 eur, našli sme dokonca vitamíny za 100 eur. Medzi tých, čo chcú vykorisťovať zúfalých ľudí, patria, bohužiaľ, aj lekárne. 

Odporúčané
Špekulanti za 5 respirátorov pýtajú aj 300 eur, zarábajú na nešťastí a panike. Nenechaj sa oklamať Špekulanti za 5 respirátorov pýtajú aj 300 eur, zarábajú na nešťastí a panike. Nenechaj sa oklamať 17. marca 2020, 6:55

Aj slovenská polícia upozornila na takýchto „podnikateľov.“ „Pokiaľ by bola naplnená skutková podstata trestného činu, tak polícia bude konať,“ ozrejmili muži zákona a povzbudzujú ľudí, aby takéto prípady nahlasovali buď Facebooku alebo Slovenskej obchodnej inšpekcii.

Nielen u nás, ale aj vo svete sa nájdu ľudia, čo chcú zarobiť na panike a zúfalstve. Bratia Matt a Noah Colvinovci nakúpili 2 000 pandemických balíčkov a 17 700 antibakteriálnych gélov. Balíčky sa im podarilo predať, ako inak, za premrštené sumy.

S gélmi mali problém, pretože internetové služby, prostredníctvom ktorých „robili biznis“, takýto druh podnikania zatrhli – Amazon a eBay inzeráty, v ktorých sa predávali zdravotnícke pomôcky za premrštené sumy, zmazali a účty zablokovali.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Can’t believe it’s not Betoota (@cantbelieveitsnotbetoota),

Bratom sa toto rozhodnutie nepozdávalo, a tak sa rozhodli, že sa posťažujú verejne. Matt Colvin sa pre New York Times vyrozprával, že s gélmi teraz nemá čo robiť. Na otázku, prečo vykúpil všetky malé obchody a teraz si ľudia nemôžu kúpiť gély, odpovedal, že chcel zaobstarať seba a svoju rodinu. A mrzí ho, ak tým niekomu uškodil.

Odporúčané
Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď 5. februára 2024, 9:30

Ľudia sa mu v komentároch vyhrážajú, nadávajú mu a nechýbajú ani varovania, že si ho niekto chytí a zabije. Tisícky gélov začali bratia rozdávať ľuďom, čo ich potrebujú, píše CBS. A  priznali, že kontaktovať médiá nebol najlepší nápad. Musia totiž zvládať popularitu, o ktorú vlastne ani nestáli.

Domov
Zdieľať
Diskusia