Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2020, 18:21
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

Dnešok zlomil v Taliansku ďalší smutný rekord. Od polnoci už pribudlo 3 526 nakazených a 345 mŕtvych

NEWS
Uložiť Uložené

Krivka stále stúpa.

Taliansko za dnes (utorok) zatiaľ hlási 3 526 nových prípadov potvrdenej nákazy na COVID-19 a 345 obetí. Oficiálne štatistiky pribúdajú tak, ako ich hlásia oficiálne úrady.

Je jasné, že krajina za sebou ešte vrchol nákazy, na rozdiel od Číny, stále nemá. Obavy vyvoláva aj fakt, že noví nakazení aj mŕtvi pribúdajú násobne rýchlejšie, než tomu kedy bolo vo Wu-chane alebo celej Číne.

Tam v jeden deň zomrelo maximálne 150 ľudí a tento najčiernejší míľnik sme si zapísali 23. februára.  

Odporúčané
Karanténa v Benátkach spôsobila, že je v kanáloch krištáľovo číra voda Karanténa v Benátkach spôsobila, že je v kanáloch krištáľovo číra voda 17. marca 2020, 7:55

S podobnými obavami treba každý deň sledovať aj čísla zo Španielska. Tam včera pribudlo až 1 954 nových nakazených a 48 mŕtvych.

Krajina zatiaľ nehlási podobné masívne preťaženie miestnych nemocníc, no keďže sa s karanténnymi opatreniami začalo veľmi neskoro, to najhoršie tam zdravotníkov ešte len čaká. 

Naopak, dobrou správou je, že do tejto aktuálne štvrtej najviac postihnutej krajiny už tak isto ako do Talianska a Iránu zamieri zdravotnícka pomoc z Číny. Hoci zatiaľ len vo forme materiálu, nie lekárskych expertov. Informoval o tom The Modesto Bee.

Domov
Zdieľať
Diskusia