Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2020, 14:20
Čas čítania 0:44
Matej Krajčovič

EURO 2020 sa zatiaľ neuskutoční. Futbalový šampionát bol kvôli koronavírusu posunutý o rok

ŠPORT EURO 2020 FUTBAL UEFA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Keď epidémia odoznie, bude najprv treba dohrať lokálne európske ligy.

Celosvetová pandémia koronavírusu 2019-nCoV definitívne posunula ďalšiu športovú udalosť. Futbalové Majstrovstvá Európy tento rok nebudú. EURO 2020 sa posunie na rok 2021, potvrdzuje New York Times

Šampionát sa má konať každé štyri roky, teraz po prvýkrát v 12 mestách a 12 krajinách naprieč celým starým kontinentom. Pripravoval sa jubilejný 60. ročník a súťažiť tam malo 20 krajín. Slovensko sa zatiaľ nekvalifikovalo.

Odporúčané
Hokejová Tipsport liga končí pre koronavírus. Majstra na ľade tento rok nespoznáme Hokejová Tipsport liga končí pre koronavírus. Majstra na ľade tento rok nespoznáme 11. marca 2020, 13:57

O druhú šancu mali naši futbalisti  zabojovať ešte v baráži, kde sa mali stretnúť najprv s Írskom už 26. marca. Ani toto stretnutie sa však zatiaľ neuskutoční, jednak kvôli vládou vyhlásenej karanténe a tiež kvôli zrušeným letom.

Rozhodnutie padlo dnes po sérii videokonferencií medzi UEFA, klubmi a predstaviteľmi európskych líg. Prakticky všetky už boli zastavené najneskôr v priebehu minulého týždňa. Nový dátum EURA 2020 bol zatiaľ stanovený na 11. júna až 11. júla 2021.

Hlavným dôvodom posunu má byť aj to, aby sa po odoznení epidémie mohli dohrať najprv lokálne súťaže ako Premier League, Seria A alebo španielska liga. Až potom by prišiel čas na reprezentačnú prestávku a povinnosti hráčov v národných dresoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia