Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2020, 11:24
Čas čítania 2:07
Tímea Krauszová

Na Slovensku je už okolo 400 nakazených koronavírusom. Ak nebudeme dodržiavať opatrenia, nemocnice v máji skolabujú, vraví expert

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky predstavuje nový model, v najhoršom scenári sa môžu nakaziť až 2 milióny ľudí.

Ako by mal rásť počet nakazených koronavírusom, vysvetlil riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky Martin Smatana v LIVE vysielaní Denníka N. Grafy IZP už zverejnil Denník N aj na webe.

Model vychádza z reprodukčného modelu vírusu, z toho, ako sa Slováci hýbu a do úvahy brali analytici aj naše aktuálne opatrenia. To znamená, že akékoľvek sprísnenie by to mohlo ešte spomaliť.

Odporúčané
Záznam: Na Slovensku dnes pribudlo 25 nakazených, celkovo ich máme 97 Záznam: Na Slovensku dnes pribudlo 25 nakazených, celkovo ich máme 97 17. marca 2020, 7:58

Naše opatrenia môžu vírus značne spomaliť

„Vďaka opatreniam, ktoré sa zaviedli od tohto týždňa, na základe modelov, ktoré sme vypočítali, sme názoru, že sa výrazne dopomohlo k tomu, aby bol nárast vírusu posunutý v čase a bol kontrolovateľnejší. Najväčší nápor príde o 110 dní, čo je výrazné zlepšenie oproti situácii bez opatrení,  povedal Smatana.

V takom prípade by už od nedele, teda v 26. dni, bolo nakazených až 45 % obyvateľov Slovenska (2,4 milióna ľudí).

Domov
Zdieľať
Diskusia