Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2020, 16:12
Čas čítania 4:33
Vl Mi

Ľudia, ktorí nenahlásili, že boli v rizikových oblastiach koronavírusu, poslali za deň do karantény viac ako 100 zdravotníkov

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ak by sme boli v situácii, v akej je momentálne Taliansko, bola by to hotová katastrofa.

Kam až siaha bezohľadnosť Slovákov? Musia najskôr umrieť ľudia, aby sme pochopili, aká je situácia vážna? Prečo si nevážime zdravie a neochraňujeme tých, ktorí sú najzraniteľnejší? Zobudíme sa až vtedy, keď nemocnice nebudú mať personál a ani prostriedky na to, aby zachraňovali našich blízkych?

To sú otázky, ktoré si kladie mnoho z nás po tom, čo sa dozvedáme o ľuďoch, čo nedodržiavajú karanténu. Prechádzajú sa po obchodných centrách, vybavujú si papierovačky na úradoch a pravidelne navštevujú supermarkety, lekárne a drogérie.

Odporúčané
Chceš dostávať všetky informácie o koronavíruse a o opatreniach, ktoré sa týkajú každého? Aktivuj si Refresher notifikácie Chceš dostávať všetky informácie o koronavíruse a o opatreniach, ktoré sa týkajú každého? Aktivuj si Refresher notifikácie 17. marca 2020, 10:44

Klamú, zavádzajú či utajujú

Bezohľadnosť niektorých ľudí je neúnosná, a to hlavne v prípade, keď ide o životy. Posledné dni sa dozvedáme, že aj napriek jasným upozorneniam štátnych inštitúcií či médií ľudia nedodržiavajú karanténu, zamlčiavajú cestovateľskú anamnézu či rovno navštívia nemocnicu, keď si myslia, že majú koronavírus.

Na snímke sms správa na displeji mobilného telefónu v súvislosti s koronavírusom
Na snímke sms správa na displeji mobilného telefónu v súvislosti s koronavírusom Zdroj: TASR/Roman Hanc

Je to to najhoršie, čo môžeš spraviť. Ohrozuješ ostatných ľudí v nemocnici, no najmä sestričky, doktorov, lekárnikov aj pacientov. 

Len nedávno pochybila primárka nemocnice v Ružinove.  Marte Hájkovej sa ozval muž, ktorý priletel z Miami, mal vysoké teploty a ťažko sa mu dýchalo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia