Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2020, 14:56
Čas čítania 2:38
Tímea Krauszová

Ministri chcú pomôcť podnikateľom a malým firmám, ktoré teraz pre koronavírus prichádzajú o peniaze. Priniesli 13 opatrení

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Navrhujú opatrenia, ktoré by mali pomôcť aj malým firmám.

Minister hospodárstva Peter Žiga, minister financií Ladislav Kamenický a budúci minister hospodárstva Richard Sulík hovorili v pondelok na tlačovej konferencii o nových návrhoch opatrení v súvislosti s rozširovaním koronavírusu. Predstavili 13 návrhov opatrení.

Odporúčané
Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí Záznam: Personál nemocnice v Trenčíne je v karanténe, ich pacienti boli nakazení. Na Slovensku má koronavírus už 72 ľudí 16. marca 2020, 8:02

Menej nákladov a ďalšie úľavy

Postihnutým firmám chce vláda pomôcť znížiť prevádzkové náklady. Súvisia s tým odvodové úľavy, alebo čerpanie OČR (ošetrovné). Ďalej im chcú pomôcť vykryť straty a takisto im chcú povoliť odklad splátok, kontrol či colného dlhu. Mnohé z povinností je možné natiahnuť v čase, aby mali firmy možnosť sa po tejto kríze spamätať.

Domov
Zdieľať
Diskusia