Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2020, 16:16
Čas čítania 3:48
Dominik Vetrák

Box Office: Hollywood zarába posledné peniaze pred krachom kín. Veľkofilmy budú kvôli koronavírusu prepadákmi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Do kín sa dostal Bloodshot, The Hunt a nové kresťanská dráma. Žiadny film ale neuspel.

Pravidelné reporty globálnych tržieb kín sa každým vydaním stávajú smutnejšími. Koronavírus si vyberá veľkú daň na ekonomike. Týka sa to aj filmového a seriálového priemyslu. Zatiaľ čo televízie môžu stále vysielať nové časti hotových seriálov a streamingové platformy ponúkajú stovky seriálov a filmov, kiná zívajú prázdnotou. Buď sú zatvorené úplne, alebo do nich môžu púšťať len obmedzený počet ľudí. A aj to v prípade, že sa ľudia do kín ešte neboja vkročiť. 

Tieto javy negatívne vplývajú na globálne tržby. V USA sme vďaka tomu zaznamenali najslabší víkend v 21. storočí. Kiná hlásia tržby na úrovni 53,4 milióna dolárov. The New York Times hovorí o najslabšom víkende za posledných 22 rokov. Tržby oproti minulému víkendu prepadli o 47%. Ak by sme brali do úvahy infláciu, tak by sme slabší víkend v kinách našli možno pred 30 rokmi.

Tohtoročné tržby v USA sú zatiaľ v porovnaní s minulým rokom o 9% nižšie. Viac sme si o aktuálnej situácií povedali vo včerajšom článku. Teraz poďme ku konkrétnym číslam.

Odporúčané
Hollywood príde kvôli koronavírusu o 20 miliárd dolárov. Tento týždeň bude z hľadiska tržieb najslabší za celé 21. storočie Hollywood príde kvôli koronavírusu o 20 miliárd dolárov. Tento týždeň bude z hľadiska tržieb najslabší za celé 21. storočie 15. marca 2020, 21:19

Na prvom mieste rebríčka je pixarovka Vpred/Onward. V centre diania tohto fantasy príbehu sú dvaja tínedžerskí bratia-elfovia, ktorí zistia, že môžu stretnúť svojho otca, a to vôbec po prvýkrát. Umrel totiž skôr, ako ho mohli spoznať. Kúzlo sa však pokazí a oni svoju chybu musia do 24 hodín napraviť.

Domov
Zdieľať
Diskusia