Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s TV Markíza.
16. marca 2020, 10:47
Čas čítania 1:48
Daniel Mikolášik

Kvôli čomu sa strhla hromadná bitka na strednej škole, ktorú vyprovokoval náš moderátor?

Kvôli čomu sa strhla hromadná bitka na strednej škole, ktorú vyprovokoval náš moderátor?
Zdroj: TV Markíza
FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

V seriáli Pán profesor sa dvaja alfa samci pobijú. A to hneď niekoľkokrát.

TV Markíza dnes večer odvysiela tretí diel seriálu s názvom Pán profesor, v ktorom v hlavných úlohách účinkuje zaujímavé herecké obsadenie s menami ako Tomáš Maštalír, Roman Luknár či Gabriela Marcinková.

Odporúčané
Hromadná bitka na strednej škole! Vyprovokoval ju náš moderátor Hromadná bitka na strednej škole! Vyprovokoval ju náš moderátor 11. marca 2020, 17:30

Moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia fiktívnej slovenskej strednej školy má divákov preniesť do školských lavíc bratislavského gymnázia. Stredoškolský profesor Samo (Tomáš Maštalír) s netradičným spôsobom výučby sa niekedy aj proti svojej vôli angažuje v problémoch druhákov, o čom sme sa presvedčili už v prvej aj druhej časti.

 

V pilotnej epizóde sa spomedzi mladých hereckých hviezd, ktoré stvárňujú postavy študentov, najväčšia pozornosť ušla práve Marekovi Luptákovi. Ten stvárňuje tichého a v kolektíve nie príliš obľúbeného Rolanda, ktorého si rodičia adoptovali keď bol ešte malý, no nikdy mu o tom nepovedali. „Prekecol“ sa až jeho učiteľ Samo Vozár. Roland to predychával len skutočne ťažko.

Odporúčané
Stredoškolská trieda s najväčším počtom infuencerov na Slovensku? Stredoškolská trieda s najväčším počtom infuencerov na Slovensku? 2. marca 2020, 11:32

Druhá epizóda bola najmä o Žofii (Bianka Šutičová) a o jej rodinných problémoch. Tá to doma nemá vôbec jednoduché, aj práve preto sa musela naraz starať o svoju matku a zároveň aj svoju novú nevlastnú sestru. Batoľa nosila potajomky aj do školy.

V tretej časti však dochádza k vyostrovaniu konfliktov na školskej pôde. Samov študent Charlie, ktorého stvárňuje model a moderátor Refresheru Krištof Králik, sa príliš nemá v láske s jeho rovesníkom Adamom. Toho hrá Adam Bardy, model, vojak z povolania a člen Čestnej stráže prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

Kvôli čomu sa strhla hromadná bitka na strednej škole, ktorú vyprovokoval náš moderátor?
Zdroj: TV Markíza

Charlie rozpúta v škole vojnu gangov, lebo neznáša Adama, s ktorým potajomky chodí jeho sestra Lena. Samo sa pokúsi milostnú dvojicu v mene pokoja na škole rozísť, zatiaľ čo Klaudia (Gabriela Marcinková) v nich vidí Rómea a Júliu a snaží sa dosiahnuť, aby ostali spolu.

Kvôli čomu sa strhla hromadná bitka na strednej škole, ktorú vyprovokoval náš moderátor?
Zdroj: TV Markíza

Ako sa natáčala nebezpečná scéna s pádom zo strechy?

V rámci tretieho diela sme svedkami aj pomerne nebezpečného kúsku, kedy sa Tomáš Maštalír po bitke dvoch študentov pošmykne a padá zo strechy. Tomáš absolvoval kaskadérsky výcvik a tréningy pred nakrúcaním, aby zvládol scény sám. Rovnako aj scénu z prvej epizódy, kedy skočil z okna školy.

Skúsený herec odmietol dabléra, ktorý ale bol nachystaný pre prípad, že by sa skomplikovalo nakrúcanie. Maštalír však zvládol všetky scény sám s plným nasadením. Pád nakrúcali na dvakrát. Tomáš padal do prázdnych kartónových škatúľ a matracov z výšky 2 metrov dozadu. Strecha sa nachádza na 6. poschodí jednej z budov v bratislavskom Starom mete.

Kvôli čomu sa strhla hromadná bitka na strednej škole, ktorú vyprovokoval náš moderátor?
Zdroj: TV Markíza

Pád zo strechy dozadu sa zdá byť veľmi jednoduchý, ale z výšky je to poriadna šupa. Tomáš sa po prvých tréningoch cítil dobitý a o to horšie, že padal dozadu, čo je po psychologickej stránke veľmi náročné, prekonať sa, aby človek urobil prvý krok dozadu, do prázdna. Maštalír trénoval pod vedením známeho kaskadéra Romana Jankoviča a jeho skupiny, ktorá robí kaskadérske scény pre domáce aj zahraničné filmy.

Seriál Pán profesor môžeš sledovať v pondelok o 20:30 na TV Markíza.
Domov
Zdieľať
Diskusia