Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2020, 11:32
Čas čítania 1:11
Tímea Krauszová Tina Hamarova

Nechcem, aby ľudia chodili večer na pivo, povedal premiér Peter Pellegrini. Chce tak zabrániť šireniu koronavírusu

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Vláda bude v nedeľu rokovať o ďalšom sprísňovaní pravidiel.

Peter Pellegrini v relácii TA3 v politike priznal, že vláda v nedeľu s veľkou pravdepodobnosťou sprísni opatrenia, ktoré pomáhajú zastaviť šírenie nákazy Covid-19. Slovensko bude od pondelka asi úplne hermeticky uzavreté, vláda plánuje zatvoriť aj hranice s Poľskom.

„Niečo budeme musieť vynucovať nariadeniami. Vláda dnes bude rokovať, či pristúpime k ďalšiemu zatvoreniu prevádzok. Chcem však všetkých upokojiť, že potraviny a lekárne ostanú otvorené,“ vyhlásil Pellegrini.

Nechcem, aby ľudia chodili večer na pivo, povedal premiér Peter Pellegrini. Chce tak zabrániť šireniu koronavírusu
Zdroj: TASR

„Pravdepodobne prikážeme zatvoriť všetky bary, krčmy a reštaurácie. Pravdepodobne obmedzíme prevádzku iba na obedňajšiu dobu.“ Premiér chce aby večer už ľudia nešli do reštaurácií na pivo, ale ostávali doma. Zároveň ich vyzval, aby nerobili zbytočnú paniku a nerabovali obchody s potravinami, pretože zásob je stále dosť.

Peter Pellegrini vyzval ľudí, aby sa nehanbili udávať tých, čo majú byť v karanténe a nie sú. „Vytočte 158 a nahláste človeka, ktorý má byť v karanténe a je vonku!“ povedal premiér.

Domov
Zdieľať
Diskusia