Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2020, 17:14
Čas čítania 0:56
Dominik Vetrák

Vychádza Doom Eternal. Podľa recenzií ide o najlepšiu hru v sérii a jednu z najlepších akčných strieľačiek histórie

TECH
Uložiť Uložené

Doom Eternal vychádza už 20. marca.

Vývojári z idSoftware a Bethesdy v piatok vydajú na pulty obchodov Doom Eternal, pokračovanie videohernej série Doom. Hra už dostala recenzie z celého sveta. Vďaka Metacriticu, ktorý zhromažďuje hodnotenia overených recenzentov a magazínov, už vieme, že ide o najlepšie hodnotený diel celej histórie série, a teda najlepší diel za celých 27 rokov. 

Vývojári vsadili na kvality dielu z roku 2016 a všetky jeho aspekty vyladili k ešte väčšej dokonalosti. Doom Eternal má momentálne na Metacritic hodnotenie 90 zo 100. Hry, ktoré dosiahnu toto skóre, sú jednoducho impozantné.

Tento rok sa na 90 a viac bodov dostali len Persona 5: Royal (neuveriteľných 96), Animal Crossing: New Horizons (91) a Ori and the Will of Wisps (90). Minulý rok sa cez hranicu 90 zo 100 bodov dostalo len 7 nových hier, ako napríklad Resident Evil 2, Sekiro či Disco Elysium.

Recenzenti oslavujú najmä akčnú zložku. Doom Eternal je chaotická akčná strieľačka z pohľadu prvej osoby. Útočia na teba desiatky démonov naraz a ty sa nesmieš zastaviť ani na sekundu. Neustále v pohybe, neustále strieľaš z desiatok zbraní, neustále zabíjaš, lámeš a trháš démonov na kúsky.

Domov
Zdieľať
Diskusia