Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. marca 2020, 7:17
Čas čítania 1:21
Dominik Vetrák

The Outsider je pre HBO obrovským hitom. Seriál videlo viac divákov ako True Detective či Watchmen

FILMY A SERIÁLY HBO THE OUTSIDER
Uložiť Uložené

The Outsider síce kvalitou sklamal, no aj napriek tomu pritiahol k televízorom milióny divákov.

The Outsider sa začal ako vynikajúci mysteriózny seriál od HBO. Pôvodne šlo o minisériu, no HBO toto označenie zmenilo, a tak sa teoreticky môžeme dočkať aj pokračovania. Prvá séria spracovala celú knihu od Stephena Kinga. To ale neznamená, že príbeh nemôže pokračovať. Tvorcovia si môžu vymyslieť vlastný príbeh a voľne pokračovať v hľadaní ďalších netvorov a nadprirodzených úkazov. 

Nasledujúci odsek bude obsahovať spoilery k poslednej časti, takže ak si ju stále nevidel, jednoducho ho preskoč. Ralph (Ben Mendelsohn) a Holly (Cynthia Erivo) našli „El Cuca“, pričom Ralph ho podľa všetkého zabil. Na samom konci sa Ralph pýta Holly, čo všetko na nich ešte vo svete čaká. Tvorcovia si tak nechali otvorené dvere pre prípadné pokračovanie. Nehovoriac o potitulkovej scéne, ktorá mala naznačiť, že Holly bude s tajomnou bytosťou spojená. 

Odporúčané
Recenzia: The Outsider Recenzia: The Outsider 9. marca 2020, 16:54

Diváci by sa novým častiam určite potešili. Aj napriek tomu, že si seriál neudržal svoj vysoký štandard a nakoniec bol sklamaním, sa naň pozeralo celkom dobre. A pozeralo sa naň naozaj veľa divákov. Podľa údajov HBO videlo finále 2,2 milióna divákov naprieč všetkými oficiálnymi platformami. Pre porovnanie, finále seriálu Watchmen, čo bol jeden z najlepších seriálov minulého roka (v recenzii od nás dostal 9,5/10), pritiahlo k televíznym obrazovkám 1,6 milióna divákov.

Seriál zaujal na staniciach HBO celkovo 9 miliónov divákov. Variety informuje, že je to najlepší výsledok pre nový seriál od HBO od čias prvej série Westworldu (december 2016). Porovnať to môžeme s 3. sériou True Detective (v našej recenzii od nás dostal 9,5/10), ktorú dokopy videlo 8 miliónov divákov. Je škoda, že horšie seriály pritiahnu viac divákov. Niekedy stačí, že pracujú s lacnými a ľahko predateľnými motívmi, akými sú mysteriózne či hororové prvky. 

Zaujímavý je aj rozdiel v počte divákov prvej a poslednej časti. Debutovú epizódu videlo 1,2 milióna ľudí, zatiaľ čo finále už 2,2 milióna. Ide o najväčší nárast divákov v porovnaní prvej a poslednej epizódy prvej série v rámci všetkých seriálov od HBO. Nebudeme prekvapení, ak HBO začne pracovať na pokračovaní. Nakoniec, Holly Gibney (Cynthia Erivo) sa objavuje vo viacerých knihách od Stephena Kinga. A určite by s ňou tvoril pár skvelý herec Ben Mendelsohn (detektív Ralph), bez ktorého by viacerí prvú sériu asi nedopozerali.

Anketa:
Pozrel by si si aj 2. sériu Outsidera?
Áno
Nie, už tú prvú som dopozeral len zo zvedavosti.
Áno
79 %
238 Hlasov
Nie, už tú prvú som dopozeral len zo zvedavosti.
21 %
63 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia