Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2020, 10:27
Čas čítania 0:46
Vl Mi

Slovenským lekárom chýbajú ochranné pomôcky, upozorňuje zväz ambulantných poskytovateľov

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Lekári a zdravotníci nemajú zabezpečený prístup ani k základných ochranným pomôckam, tvrdí zväz.

Zväz ambulantných poskytovateľov upozorňuje na situáciu v rámci základných ochranných pomôcok.

„Ambulantní poskytovatelia zdravotnej starostlivosti sú prvými, ktorí sú v kontakte s pacientom. Preto je prirodzené, aby boli aj všetci neštátni ambulantní poskytovatelia zdravotnej starostlivosti práve v čase vyhlásenia celosvetovej pandémie neodkladne a plynulo informovaní priamo z prvej ruky o každom jednom prijatom opatrení na zabránenie šírenia nákazy koronavírusu,“ tvrdí  Zväz ambulantných poskytovateľov (ZAP), ktorú zverejnil na sociálnej sieti.

Odporúčané
Záznam dňa: Dvaja Slováci sú vo vážnom stave, ostatné prípady koronavírusu majú ľahký priebeh, tvrdí Pellegrini Záznam dňa: Dvaja Slováci sú vo vážnom stave, ostatné prípady koronavírusu majú ľahký priebeh, tvrdí Pellegrini 12. marca 2020, 7:16


 

Výkonná raidiateľka ZAP Zuzana Dolinková dostáva od ambulantných lekárov otázky o tom, odkiaľ majú zohnať ochranné prostriedky, ako sa majú chrániť či kto bude poskytovať zdravotnú starostlivosť.

„Ako sa môžu zodpovedne správať v aktuálnej mimoriadnej krízovej situácii naši lekári a zdravotníci, keď nemajú zabezpečený prístup ani k základným ochranným pomôckam? Ako majú ambulantní lekári liečiť pacientov, keď nemajú zabezpečenú ochranu sami pre seba?“ pýta sa.

ZAP žiada štát, aby konal a bezodkladne informoval lekárov o všetkých opatreniach, ktoré musia v prípade krízovej situácie práve oni primárne zabezpečovať.

ZAP tiež vydal Výzvu zdravotníkov SR ku krokom pre zvládnutie situácie s COVID-19, ktorá by mohla pomôcť práve lekárom. Kompletný „návod“, ako postupovať, si môžeš prečítať aj ty. Určite to nebude na škodu.

Koronavírus sledujeme naživo v tomto článku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia