Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2020, 6:41
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Polícia zadržala sudcov, ktorí pomáhali Kočnerovi. Je medzi nimi aj Monika Jankovská. O ich väzbe rozhodne súd

NEWS MONIKA JANKOVSKÁ
Uložiť Uložené

Polícia v stredu od rána na celom Slovensku zatýkala sudcov.

Polícia od rána na celom Slovensku zatýka sudcov z Threemy, informuje o tom TV Markíza. Medzi zadržanými sú aj bývalá štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti Monika Jankovská, sudkyňa Zuzana Maruniaková, či sudkyňa Denisa Cviková. Celkovo už polícia zatkla minimálne 12 sudcov a jedného advokáta. Viacerí z nich si pred médiami zakrývali tvár.

Národná kriminálna agentúra ich vypočúvala v Nitre. Po pár hodinách ich začala polícia podľa denníka SME odvážať do väzníc v blízkosti Košíc. Každý podľa novinárov sedí v samostatnom aute s dvomi policajtmi. 

Denník N zverejnil video z odvádzania sudcov.

Polícia ich plánuje obviniť z viacerých trestných činov. O väzbe v prípade korupčných trestných činov bude musieť ešte rozhodnúť Špecializovaný trestný súd v Pezinku. V prípade sudcov musí s väzbou súhlasiť aj Ústavný súd.

Zadržali sudcov z Threemy, má medzi nimi byť aj Monika Jankovská a Zuzana  Maruniaková, ktoré pomáhali Kočnerovi
Zdroj: IG/ Adam Valcek

TV Markíza informovala napríklad aj o zadržaní Dušana Srogončíka. Medzi zadržanými sudcami by nemal byť Vladimír Sklenka, ktorý vraj s políciou spolupracuje. Sklenka si s Marianom Kočnerom vymenil tisíce správ. Na výsluchu v Nitre bol prítomný aj Mariana Kočnera. Priviezli ho v nepriestrelnej veste.

Späť
Zdieľať
Diskusia