Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2020, 17:42
Čas čítania 0:39
Matej Krajčovič

Tesla a Elon Musk dosiahli ďalší míľnik. Z výrobnej linky zišlo miliónte vozidlo

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Podarilo sa tak naplniť jeden z plánov, o ktorom Musk hovoril ešte v roku 2017.

Automobilka Tesla dosiahla ďalší dôležitý míľnik. Jej šéf Elon Musk sa dnes ráno na Twitteri pochválil Modelom Y, ktorý je už milióntym vyrobeným vozidlom značky

Oslavy vyšli práve na stredne veľké SUV, no do celkového počtu sú, samozrejme, zarátané všetky Modely X, S, Model 3 a zrejme aj Tesla Roadster, ktorá sa vyrábala medzi rokmi 2008 až 2012. Jeden jej kus bol dokonca vystrelený na obežnú dráhu, kam ho vyniesla raketa Falcon Heavy. 

Engadget pripomína, že Tesle sa tak podarilo naplniť ciel, ktorý Musk pre firmu stanovil ešte v máji 2017. Vtedy naozaj hovoril o milióne áut vyrobených do roku 2020.

Kým nedávno to ešte s Teslou nevyzeralo práve ružovo, na jeseň a v zime sa všetko začalo obracať k lepšiemu. Akcie firmy rekordne rástli, podarilo sa otvoriť továreň v Číne a zvýšiť dodávky áut o závratných 50 percent. 

Odporúčané
Bill Gates naštval šéfa Tesly Elona Muska. Kúpil si konkurenčné Porsche Taycan Bill Gates naštval šéfa Tesly Elona Muska. Kúpil si konkurenčné Porsche Taycan 18. februára 2020, 13:07

Model Y, ktorý vidíš na Muskovom Tweete, ešte oficiálne nejazdí, k prvým majiteľom by sa však mal dostať už o niekoľko dní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia