Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2020, 14:21
Čas čítania 1:08
Dominik Vetrák

Kvôli koronavírusu sa na celom území Slovenska zatvárajú kiná. Ako dlho nebudeš môcť vidieť nové filmy?

FILMY A SERIÁLY KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Po tom, čo sa vírus v priebehu víkendu rozšíril po Slovensku, prichádzajú opatrenia od hlavných hygienikov.

Po tom, ako sa posledné dni koronavírus rozšíril aj na Slovensku, sa postupne stretávame s množstvom bezpečnostných opatrení. Jedným z nich je aj rušenie verejných akcií a sústredení s veľkým množstvom ľudí. Vzťahuje sa to aj na kiná, ktoré sa zatvárajú po celom Slovensku.

Po zverejnení tohto príspevku na sociálnych sieťach sme kontaktovali najväčšiu sieť kín na Slovensku – Cinemax. Tí nám potvrdili, že skutočne zatvárajú všetky svoje kiná na Slovensku. Následne sme sa telefonicky obrátili na Cinema City v Bratislave.

Tí nám najprv odpoveď odmietli dať s tým, že treba sledovať a riadiť sa oficiálnymi informáciami z Ministerstva zdravotníctva. Vzhľadom na to, že sa ale zatvárajú aj kiná v malých mestách, dá da očakávať, že sa zatvoria úplne všetky na celom území krajiny. 

Napokon nám však poskytli vyjadrenie. „Zdravie a bezpečnosť našich zákazníkov a personálu sú pre nás veľmi dôležité, preto sme prijali aj potrebné bezpečnostné a zdravotné opatrenia. Znížili sme počet zákazníkov na jedno premietanie a zvýšili frekvenciu hygienických a dezinfekčných postupov v našich kinách. Úzko spolupracujeme so zodpovednými orgánmi a neustále sledujeme situáciu. Naše otváracie hodiny, služby a program sú zatiaľ nezmené. Teda prevádzky máme otvorené,“ potvrdil hovorca Cinema City

Zavreté budú minimálne do 23. marca. Tento dátum vidíme v oznámení Cinemaxu, v sieti kín Kinostar (Lučenec a Zvolen) či Mlyny Cinemas v Nitre. Nitrianske kino dopĺňa aj nasledujúce informácie: „Vážení zákazníci Mlyny Cinemas, na základe rozhodnutia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky podľa § 48 ods. 4 písm. d) zákona č. 355/2007 Z. z. Vám oznamujeme, že od 10. do 23. marca 2020, multikino MLYNY CINEMAS NEPREMIETA.“

Odporúčané
Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) Odborník na epidemiológiu: Keď sa nenakazíš na Pohode, nakazíš sa na druhý deň v električke. Na lockdowny nevidím dôvod (Rozhovor) 9. júla 2022, 14:30

V Česku budú kiná aj naďalej otvorené, no filmy sa budú premietať len v sálach s kapacitou do 100 ľudí. Pravdepodobne ale všetky kiná len obmedzia množstvo lístkov, ktoré sa dajú kúpiť vo všetkých sálach na daný počet.

Domov
Zdieľať
Diskusia