Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2020, 14:17
Čas čítania 1:05
Tina Hamarova

Rodič chorého dieťaťa v Nitre, ktoré malo teplotu a kašľalo,zatajil, že boli na lyžovačke v Taliansku

Rodič chorého dieťaťa v Nitre, ktoré malo teplotu a kašľalo,zatajil, že boli na lyžovačke v Taliansku
Zdroj: Getty images - ilustračný
ZDRAVIE KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Výzvu, aby boli ľudia ohľaduplní a neklamali o svojom pobyte v zahraničí zverejnil na Facebooku lekár z Fakultnej nemocnice v Nitre Peter Visolajský.

Lekári prosia všetkých pacientov, aby nezatajovali informácie o svojich cestách do zahraničia, lebo vážne ohrozujú bezpečnosť všetkých zamestnancov nemocnice ako aj ďalších pacientov.

Po tom, čo sme informovali o mužovi v Košiciach, ktorý má problémy s dýchaním, ale nepovedal, že bol v Benátkach, sa objavil podobný prípad aj v Nitre. 

Odporúčané
V nemocnici Košice-Šaca leží človek vo vážnom stave s podozrením na koronavírus, rodina zatajila, že bola v Taliansku V nemocnici Košice-Šaca leží človek vo vážnom stave s podozrením na koronavírus, rodina zatajila, že bola v Taliansku 9. marca 2020, 6:09

Do Nitrianskej nemocnice prišiel neskoro v nedeľu večer na pohotovosť rodič s dieťaťom, ktoré kašľalo a malo horúčku. Bez toho, aby hocikoho upozornili, že boli nedávno na lyžovačke v Taliansku, ich prijal lekár Peter Visolajský, ktorý je zároveň predseda lekárskych odborov.

Prosím vás, ak ste boli v lokalite, kde je koronavírus, nebehajte po lekároch (pri príznakoch teplota, kašeľ, prípadne dusenie volajte sanitku), neohrozujte druhých. PROSÍM buďme ohľaduplní!

Po chvíli sa mu podarilo z rodiča vytiahnuť, že boli v zahraničí, a že ho dokonca testovali na ochorenie Covid-19 na infekčnom, dieťa však nie. Lekár o celej situácii napísal na svojom Facebooku

Domov
Zdieľať
Diskusia