Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2020, 20:54
Čas čítania 1:29
Martin Mičuda

Z Fiatu 500 sa stal elektromobil. Ikonický drobec ponúkne dojazd približne 320 kilometrov

Z Fiatu 500 sa stal elektromobil. Ikonický drobec ponúkne dojazd približne 320 kilometrov
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="http://www.media.fcaemea.com/me-en/fiat/press/the-new-500-is-coming-it-s-time-to-take-action-to-create-a-better-future" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

500-ku na baterky sme tu už síce mali, nová generácia však vsádza už len na elektrický pohon.

Znovuzrodená ikonická 500-ka od Fiatu je tu s nami už od roku 2007. Za ten čas sme boli svedkami viacerých menších či väčších zmien, až teraz ale na scénu prichádza nová generácia. Tá je však považovaná za akýsi osobitný projekt, ktorý od začiatku vznikal s cieľom vyrábať elektromobil. Novinka sa tak oficiálne volá 500e a na trhu bude súčasne s aktuálnymi benzínovými vyhotoveniami.

I keď by sa mohlo zdať, že vo veci je opäť len facelift, 500-ka, na ktorú sa pozeráš je od podlahy nová (dlhšia až o 8 cm). Naďalej si však zachováva ikonické línie a tvar, ktorým sa malý Fiat preslávil a stále žnie úspech najmä vo veľkomestách. Decentne, inak tvarované stĺpiky, spätné zrkadlá ukotvené v rohu A-stĺpika či vystupujúca maska napovedajú, že karoséria predsa len prešla zmenami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia