Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2020, 7:48
Čas čítania 0:48
Tina Hamarova

Koronavírus ruší podujatia. V Bratislave nebude ČSOB maratón, pokyn vydala ministerka školstva

NEWS
Uložiť Uložené

15. ročník populárneho behu sa mal konať začiatkom apríla.

15. ročník ČSOB Bratislava Marathon, plánovaný na 4. a 5. apríla, sa nakoniec neuskutoční. Na svojom facebookovom profile o tom v nedeľu informovala ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Martina Lubyová.

„Na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu sa ruší ČSOB maratón,“  napísala.

Zaujímavé je, že aj samotní organizátori bežeckej súťaže sa o zrušení dozvedeli z Facebooku. 

„Pred niekoľkými minútami sme sa dozvedeli zo sociálnych sietí informáciu, že na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu bol zrušený ČSOB Bratislava Marathon 2020, plánovaný na prvý aprílový víkend. Aktuálne preverujeme detaily všetkých nám dostupných informácií a o celej situácii vás budeme samozrejme informovať,“ reagoval na informáciu ešte v nedeľu večer riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon Jozef Pukalovič. 

Organizátori pri tom len dva dni predtým na svojej stránke zverejnili všetky opatrenia, ktoré na maratón chystajú v rámci prevencie pred koronavírusom. Dobrovoľníci podávajúci občerstvenie mali mať jednorázové rukavice a na mieste prezentácie mali byť prichystané jednorázové hygienické obrúsky. Všetci súťažiaci dostali v newslettri usmernenie ministerstva zdravotníctva k prevencii pred šírením koronavírusu, zverejnili ho aj na sociálnych sieťach.

Odporúčané
Prvý prípad potvrdeného koronavírusu na Slovensku: Vláda zakázala návštevy nemocníc, väzníc a domovov sociálnych služieb Prvý prípad potvrdeného koronavírusu na Slovensku: Vláda zakázala návštevy nemocníc, väzníc a domovov sociálnych služieb 6. marca 2020, 14:20

Ministerstvo školstva odporúča obmedziť či zrušiť aj ďalšie športové podujatia, ako sú napríklad futbalové zápasy. Ak ich organizátori aj napriek odporúčaniu chcú realizovať, mali by tak spraviť bez účasti divákov. Všetky takéto podujatia musia tiež konzultovať so samosprávou, regionálnym hygienikom a medzinárodnými športovými zväzmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia