Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2020, 23:27
Čas čítania 0:35
Dominik Vetrák

4-členná slovenská rodina je nakazená koronavírusom. Držia ju v karanténe v rodinnom dome v Rakúsku

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Správu potvrdzujú rakúske úrady.

Po prvom potvrdenom prípade nákazy koronavírusom na Slovensku sa pridávajú ďalšie. Rakúsky portál Kurier.at informoval o 4-člennej rodine zo Slovenska, ktorá sa mala nachádzať na svojej chate pri Neziderskom jazere. Správu prebrali z rakúskeho portálu verejnoprávneho rozhlasu a televízie (ORF), informuje SME.sk. Podľa vlády spolkovej krajiny Burgenland ale ide o rodinný dom v Kittsee.

Odporúčané
Koronavírus je na Slovensku, potvrdil to Peter Pellegrini. 52-ročný pacient nebol v zahraničí, teraz je v nemocnici Koronavírus je na Slovensku, potvrdil to Peter Pellegrini. 52-ročný pacient nebol v zahraničí, teraz je v nemocnici 6. marca 2020, 11:47

Ako prvá sa mala nakaziť matka, ktorá sa nedávno zúčastnila medzinárodného kongresu v USA. Už v deň návratu vykazovala symptómy chrípky, pričom ju úrady informovali, že na kongrese prišla do styku s človekom trpiacim s COVID-19. Podobné symptómy pociťovali po čase aj otec a dve deti. Všetci sa dali otestovať a výsledok bol, bohužiaľ pozitívny.


“Výsledky testov sa nedávno potvrdili ako pozitívne. Rodina je v súčasnosti v domácej karanténe," povedala pre BVZ.at Brigitte Novoselová z krízového štábu. Teraz pripravujú zoznam osôb, s ktorými prišla rodina na území Rakúska do styku. Títo ľudia budú musieť tiež zostať v 14-dňovej domácej karanténe.

Späť
Zdieľať
Diskusia