Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2020, 11:48
Čas čítania 0:38
Viktor Kniš

Peter Pellegrini podpísal výnimku pre deti so vzácnou chorobou, od štátu dostanú milióny eur

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini tesne pred koncom funkčného obdobia splnil sľub.

Dosluhujúci premier Peter Pellegrini vo štvrtok podpísal povolenie na podanie necertifikovaného lieku pre štyri deti trpiace spinálnou muskulatúrnou atrofiou typu 1.

Pellegrini je zároveň povorený rezortom, a tak rodičom Alexeja, Alexa, Amélie a Richarda odkázal, že sa môžu obrátiť na zdravotné poisťovne so žiadosťou o preplatenie. Podľa Pellegriniho už riaditeľka Všeobecnej zdravotnej poisťovne potvrdila, že peniaze vyplatí, čaká sa na reakcie poisťovní Union a Dôvera, kde sú poistené ďalšie dve deti.

Odporúčané
Slováci vyzbierali chorému Riškovi 2 milióny eur na drahý liek. Rodičia chcú pomôcť ďalším deťom Slováci vyzbierali chorému Riškovi 2 milióny eur na drahý liek. Rodičia chcú pomôcť ďalším deťom 22. februára 2020, 17:43

Riško, ktorého stav je najkritickejší a je zároveň najstarší, už peniaze má. „Ďalšie dve deti, keďže malý Riško už peniaze má a jeho mama odmietla pomoc vlády, sú poistencami súkromných zdravotných poisťovní, verím, že aj tie pozitívne zareagujú,“ dodal Pellegrini pred novinármi.

Dosluhujúci predseda vlády dodal, že sa našli aj lekári, ktorí sú ochotní liek podať. Sú z Košíc a Národného ústavu detských chorôb. „Keďže sa podarilo zoskupiť lekárov, ktorí sa podpísali pod žiadosť o použitie necertifikovaného lieku, podpísal som v prípade všetkých štyroch detí povolenie s tým, že plnú zodpovednosť preberá ošetrujúci lekár,“ spresnil Pellegrini.

Domov
Zdieľať
Diskusia