Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. marca 2020, 16:14
Čas čítania 0:47
Martin Mičuda

Bude nová Dacia Spring najlacnejším elektromobilom na trhu?

Bude nová Dacia Spring najlacnejším elektromobilom na trhu?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://en.media.groupe.renault.com/news/dacia-spring-electric-showcar-the-dacia-electric-revolution-8826-989c5.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">renault.com</a>
TECH DACIA
Uložiť Uložené

Teritóriom elektrickej Dacie bude predovšetkým mesto.

Vzhľadom ku stále prísnejším emisným normám bolo len otázkou času, kedy s nejakým elektromobilom vyrukuje aj značka Dacia. Stalo sa tak práve v čase, kedy sa mal pôvodne konať autosalón v Ženeve, keďže rumunská automobilka nám servíruje svoj prvý elektromobil – Spring. V skutočnosti by malo ísť o prezlečený Renault K-ZE, teda malý a lacný elektromobil určený pre čínsky trh.

Spring to dáva najavo najmä pri pohľade z profilu, oba konce si však výrobca lacných automobilov prispôsobil v zmysle svojho súčasného dizajnového jazyka. Na oboch stranách svieti LED-ková technika, ktorá má naznačiť budúci svetelný podpis modelov značky Dacia – obdobne tvarované svetlá môžeme očakávať v chystanej novej generácii populárneho Sandera. 

Bude nová Dacia Spring najlacnejším elektromobilom na trhu?
Zdroj: en.media.groupe.renault.com

Malý mestský crossover meria na dĺžku len 3,73 metra, čo značí, že ak sa dostane časom do modelového portfólia značky, pôjde o vôbec najmenší počin od Dacie. Jeho presné technické špecifikácie zatiaľ nevieme – automobilka uvádza len to, že sériová verzia ponúka v zmysle metodik WLTP dojazd 200 kilometrov na jedno nabitie.

Dá sa ale predpokladať, že Dacia siahne po technike súrodeneckého K-ZE, ktorý má výkon 33 kW / 45 koní a energiu čerpá z akumulátorov o kapacite 27 kWh. Spring by sa mal na trhu ukázať v roku 2021, kedy zastúpi tie najlacnejšie elektrické automobily.

Domov
Zdieľať
Diskusia