Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2020, 12:04
Čas čítania 0:41
Daniel Mikolášik

WhatsApp predstavil vlastný tmavý režim, ktorý má šetriť batériu aj tvoje oči. Je dostupný pre Android aj iOS

TECH
Uložiť Uložené

Vývojári tmavý režim testovali mesiace. Napokon sa osvedčil.

Výrobcovia mobilných telefónov a vývojári naplno podporujú nový trend, ktorý oblieka aplikácie do čierneho pozadia. To často lepšie vyzerá, na OLED a AMOLED displejoch šetrí batériu vďaka nižšej spotrebe energie a tvoje oči zas ocenia pohodlnejšiu prácu s mobilom večer alebo v noci z postele. 

Odporúčané
Instagram prichádza s parádnym čiernym pozadím. Šetrí tvoje oči aj batériu Instagram prichádza s parádnym čiernym pozadím. Šetrí tvoje oči aj batériu 8. októbra 2019, 11:25

Populárny tmavý režim zaviedli už mnohé aplikácie ako Messenger či Instagram a konečne sa k nim pridáva už aj obľúbená komunikačná appka WhatsApp. Ako informuje NDTV, zmena rozhrania je dostupná od verzie 2.20.64 a môže si ju aktualizovať každý používateľ smartfónu s operačným systémom Android a iOS.

Vývojári, ktorí režim testovali mesiace a úspešne sa osvedčil, uvádzajú, že tmavý režim znižuje únavu očí v prostredí s nedostatočným osvetlením. Práve preto využíva aplikácia sivú farbu namiesto čiernej, ako napríklad Twitter. Tmavý režim aktivuješ úplne jednoducho priamo v nastaveniach aplikácie v položke Chaty.

Domov
Zdieľať
Diskusia