Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2020, 20:46
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Najvzácnejšie moderné 2-dverové Bentley stojí 1,5 milóna libier

Najvzácnejšie moderné 2-dverové Bentley stojí 1,5 milóna libier
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1070-bacalar-spearheads-bentley-mulliners-return-to-the-pinnacle-of-coachbuilding" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH BENTLEY
Uložiť Uložené

Srdcom nádhernej exkluzivitky je 6-litrový dvanásťvalec.

V roku 2019 nám automobilka Bentley ukázala veľmi ambiciózny koncept EXP 100 GT, ktorým predpovedala svoju budúcnosť. Rok na to prichádza z radov britského výrobcu azda ešte zaujímavejší výtvor s názvom Bentley Mulliner Bacalar. Ten vznikol pod taktovkou divízie Mulliner, čo má za následok spojenie spomínaného konceptu a súčasného modelu Continental GT. 

Luxusné dvojdverové GT-čko bez strechy má podľa slov kompetentných zhmotňovať najvzácnejšie 2-dverové Bentley modernej doby. Čelnej časti dominujú masívne otvory a okrúhle svetlá, z ktorých vystupuje úzky pruh denného svietenia. Podobnosť s "klasickým" GT-čkom je očividná, Bacalar ale vystupuje štíhlejším, atletickejším a dynamickejším dojmom.
 

Bentley Mulliner Bacalar
Zdroj: www.bentleymedia.com

Úchvatne vyzerajúca novinka je o približne 2 centimetre širšia ako Continental GT, v blatníkoch schováva až 22" disky a vzadu odkazuje na koncept EXP 100 GT špecifickým svetelným podpisom. Veľký difúzor a koncovky výfukov doslova nabádajú k myšlienke, že Bacalar má byť skô športiak než luxusné GT-čko. Opak je ale pravdou. 
 

Späť
Zdieľať
Diskusia