Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 13:02
Čas čítania 1:30
Viktor Kniš

Aktualizované: Vyhodnotenie projektu Nový rapový objav posúvame kvôli koronavírusu na neurčito

Aktualizované: Vyhodnotenie projektu Nový rapový objav posúvame kvôli koronavírusu na neurčito
HUDBA PIL C
Uložiť Uložené

Do súťaže sa prihlásilo viac ako 200 záujemcov, ktorých profily budeme musieť preštudovať.

Aktualizácia 23. marca 2020

Vzhľadom na aktuálnu situáciu sme sa rozhodli posunúť vyhodnotenie projektu na neurčito. Kvôli hodnoteniu nahrávok je potrebné, aby sa stretla väčšia skupina ľudí, zároveň bolo súčasťou vyhodnotenia aj stretnutie s užším výberom súťažiacich. 

O ďalších krokoch budeme informovať, keď sa situácia v súvislosti s novým koronavírusom upokojí.

INFORMÁCIA PRE SÚŤAŽIACICH: Ak si nám zaslal link, pri ktorom je možná expirácia, prosíme, využi platformu, na ktorej súbor vydrží dlhšie, napríklad Dropbox.

Do konca februára nám mali možnosť domáce (nielen) rapové talenty posielať svoju tvorbu. Keď sme pôvodne plánovali vyhodnotenie na začiatok marca, neočakávali sme, že si budeme musieť spoločne s Pil Cm a slovenskými zástupcami Universal Music Group vypočuť viac ako 200 skladieb a pozrieť si približne rovnaké množstvo minútových prezentačných videí. 

Aby sme mohli každému zo súťažiacich venovať rovnaké množstvo pozornosti, energie a času na hodnotenie, rozhodli sme sa posunúť termín, v ktorom zverejníme užší výber.

Dobrou správou je, že už dnes môžeme konštatovať, že sa nám medzi prvými desiatkami podarilo objaviť hneď niekoľko talentovaných hudobníkov, o ktorých si nikdy pred tým nepočul. Naši kamaráti zo svetového vydavateľstva si už robia zálusk a Pil C s kolegami z Comebackgangu vychytávajú drobnosti a občas sa aj pochytia na tom, prečo niektorých poslať do pomyselného „druhého kola.“

Platí, že hľadáme Slovákov, (ale pokojne aj Čechov) ktorí sa vedia prezentovať. Ako sme už avizovali, s tými najlepšími sa stretneme a následne prebehne verejné hlasovanie, v ktorom budú mať jeden zo štyroch hlasov aj naši čitatelia. Na konci marca, resp. v úvode apríla zverejníme náš užší výber a finalistov uvidíš aj na krátkych prezentačných videách – už v našej réžii. 

Čo ťa čaká, ak sa nám zapáčiš? 

V najlepšom prípade veľký kontrakt s Universal Music, pozornosť celého Slovenska a hudobná kariéra so všetkým, čo k tomu patrí. Potenciálnemu výhercovi najprv zabezpečíme nahrávanie jednej skladby v profesionálnom štúdiu, uhradíme náklady za videoklip a singel vyjde pod vydavateľstvom Universal Music Group, čo sa v našej krajine podarilo zatiaľ len pár interpretom.

Ambasádor projektu

Okrem prestížneho vydavateľstva je súčasťou projektu aj Comebackgang – všetci jeho členovia na čele s Pil C-m. Ten bude pri výbere skladieb a taktiež pri nahrávaní ako mentor. Poradí ti, čo robiť, čomu sa vyhnúť a prevedie ťa procesom tvorby od textu až po vydanie. Pil C a Luisa už počuli asi štvrtinu uchádzačov a pomaly zostavujú svoj výber. 

Domov
Zdieľať
Diskusia