Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 12:15
Čas čítania 3:17
Richard Balog

Ikonické YSL, ale taktiež chuťovky remeselných výrobcov. Výber dámskych parfumov je bohatý a pestrý

Ikonické YSL, ale taktiež chuťovky remeselných výrobcov. Výber dámskych parfumov je bohatý a pestrý
Zdroj: Diptyque Paris
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

10 vôní rôzneho druhu, ktoré dokonale odzrkadľujú moderné ženy s citom pre dokonalosť.

S úlohou nájsť ten správny parfum pre nás alebo pre niekoho iného sa v živote už zrejme stretol každý a my, samozrejme, nie sme výnimkou. Len pred niekoľkými týždňami sme sa preto rozhodli najprv uľahčiť rozhodovanie pánom a dnes sa spoločne pozrieme na tie najzaujímavejšie vône pre slečny, respektíve dámy

Zostaviť výber, v ktorom sa aspoň dokáže nájsť každá žena bolo vzhľadom na počet dostupných parfumov na trhu prakticky nemožné, a tak veríme, že aspoň sčasti ulahodíme aj tvojmu vkusu. Mimochodom, niektoré kúsky sa pýšia označením „Unisex“ a pozornosť by tak mali zbystriť aj páni.

Odporúčané
Pánske parfumy na chladné obdobie, ktorými trafíš priamo do čierneho  Pánske parfumy na chladné obdobie, ktorými trafíš priamo do čierneho 16. februára 2020, 12:30

YSL Libre / od 60 €

Na úvod tu máme vôňu, ktorá patrí medzi najmladšie diela parfumérov značky YSL a zároveň dokonale odráža svoj názov. Ovocno-kvetinové tóny sú ako stvorené pre silné ženy so zdravým sebavedomím túžiace po pozornosti a slobode. Nie nadarmo sa v kampani objavila hviezdna speváčka Dua Lipa. 

Hlava: Čierne ríbezle, Petitgrain, Mandarínkový olej & Olej z francúzskej levandule
Srdce: Indický jasmín, Levanduľa, Jazmín sambac & Pomarančový kvet 
Základ: Pravá ambra, Pižmo, Cédrové drevo & Madagarská vanilka 

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Cipresso di Toscana / od 70 €

Parfum z kategórie unisex od nie príliš známeho talianského špecialistu na vône, ktoré si človek zapamätá. Cipresso di Toscana zo série Blu Mediterraneo bola síce vytvorená ešte v roku 2005, ale vďaka drevitým tónom vhodným skôr na teplejšie dni bude aktuálna stále, to nám môžeš veriť. 

Hlava: Rozmarín, Bazalka, Šalvia & Grapefruit
Srdce: Borovica, Koriander, Levanduľa, Jasmín & Kardamom 
Základ: Strieborná borovica, Pačuli & Vetiver 

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges

Burberry Her / od 75 €

Britský módny dom, ktorý má aktuálne pod palcom Riccardo Tisci prišiel v priebehu svojej existencie na trh hneď s niekoľkými zaujímavými vôňami. Tou zatiaľ poslednou je práve Her. Kombinácia ovocných tónov vyladená do dokonalosti je správnou voľbou pre všetky ženy milujúce život a neustále pulzujúci ruch veľkomesta. 

Hlava: Čierny ribíz, Ostružiny & Malina
Srdce: Jasmín
Základ: Ambra, Drevité tóny & Pižmo

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges
 

Lancome Idôle / od 80 €

Dokážeš si vôbec predstaviť výber dámskych vôni bez Lancome? My nie a práve preto sme do dnešného článku zaradili novinku, na ktorej reklamný spot s krásnou Zendayou si už určite natrafil aj v televízií. Samotný parfum sa nesie na vlnách kvetinových tónov, ktoré nositeľke dodajú patričné sebavedomie a ženskosť.  

Hlava: Bergamot
Srdce: Ružová voda, Ruža & Jazmín
Základ: Vanilka, Céder & Pačuli

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges

Viktor & Rolf Flowerbomb Nectar / od 80 €

V cenovej kategórii, ktorá sa pohybuje na úrovni 80 € nájdeme aj daný poklad s rukopisom holandského dua Viktor & Rolf. Ich dielo Flowerbomb dostalo v priebehu rokov hneď niekoľko vylepšení, respektíve úprav, pričom tá s prívlastkom „Nectar“ dostane hlavne ženy, ktoré preferujú kvetinové vône predstavujúce zmyselnosť. 

Hlava: Strelný prach, Bergamot & Cassis
Srdce: Osmanthus, Jazmín sambac & Pomarančový kvet
Základ: Tonka, Vanilka, Benzoin & Pačuli

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges
Odporúčané
Ponuka Footshopu odráža vkus najrelevantnejších raperov na Slovensku a v Česku  Ponuka Footshopu odráža vkus najrelevantnejších raperov na Slovensku a v Česku 1. marca 2020, 10:57

YSL Black Opium Intense / od 80 €

Black Opium je klasika, ktorú poznajú všetci, a to z jednoduchého dôvodu: Ide o perfektne voňajúci „mainstream“ parfum v cenovej relácii  vhodnej aj pre študentov. Intense posúva jeho hranice ešte o trochu ďalej a miesi v sebe korenisto-orientálne tóny vhodné skôr na večerné nosenie.

Hlava: Absinth 
Srdce: Sladké drievko, Jasmín pravý (arabský) & Pomarančový kvet
Základ: Santalové drevo, Káva & Vanilka

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges

Jo Malone Nectarine Blossom & Honey Cologne / od 90 €

Výrobca so sídlom v Londýne sa pomaličky udomácňuje aj v našich končinách a v prípade, že si o vôňach Jo Malone ešte nepočul, odporúčame si ísť jednotlivé modely najprv vyskúšať na vlastnej koži. Rovnako ako v prípade Acqua di Parma ide predovšetkým o unisex kolínske vody s intenzívnymi tónmi, ktoré nemusia sadnúť každému. Kúsok v jednoduchom flakóne s názvom „Nectarine Blossom & Honey“ kombinuje nádych ovocných kvetov  a vetiver, ktorého sa my nevieme nabažiť. 

Hlava: Čierne ríbezle, Petitgrain & Zelené tóny
Srdce: Nektarínka 
Základ: Slivka, Vetiver & Broskyňa 

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges
 

Diptyque Eau de Sens / od 90 €

Zmyselná a mimoriadne návyková vôňa, ktorú si nezamiluje len nositeľka, ale tiež okolie. Parížsky výrobca s takmer 60-ročnou tradíciou sa zameriava na prvotriedne parfumy a „Eau de Sens“ je toho priamym stelesnením. Vyvážený pomer citrusových a aromatických tónov robí z tohto diela ideálneho spoločníka na bežné nosenie. 

Hlava: Horký pomaranč & Pomarančový kvet
Srdce: Bobule z jalovca
Základ: Angelika & Pačuli 

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges
 

Tiffany & Co.  Tiffany & Co. / od 95 €

Blížime sa do finálne dnešného výberu, v ktorom nesmie chýbať ani klenot ikonického výrobcu šperkov Tiffany & Co. „Vlajková loď“ medzi vôňami uvedenej značky odráža potreby sofistikovanej ženy s citom pre najmenšie detaily. Nežný a romantický parfum sa hodí rovnako na bežné nosenie, ako aj na spoločenskú udalosť. 

Hlava: Citrón, Mandarínka & Bergamot
Srdce: Kosatec, Čierne ríbezle, Ruža & Broskyňa
Základ: Pižmo & Pačuli

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges

Le Labo Santal 33 / od 130 €

Posledný a zároveň tiež najdrahší kúsok dnešného výberu predstavuje „Niche“ záležitosť Le Labo, ktorá aktuálne patrí medzi najobľúbenejšie vône vôbec. Jej tvorcovia sa pri spájaní jednotlivých zložiek inšpirovali hlavne divokým západom vo svojej najrýdzejšej podobe a výsledok je tak plný sily, odhodlania a osobnej slobody. Ak hľadáš niečo iné, zatiaľ nepoznané a zaujímavé, daný parfum bude pre teba ako stvorený. 

Hlava: Kardamon, Iris & Ambrox
Srdce: Koža & Pižmo 
Základ: Cédrové drevo

Dámske parfumy
Zdroj: Selfridges
Domov
Zdieľať
Diskusia