Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2020, 16:20
Čas čítania 1:27
Martin Mičuda

Kultový Golf GTI spoznávame v novom podaní. Nechýba ani GTD a plug-in hybrid GTE

Kultový Golf GTI spoznávame v novom podaní. Nechýba ani GTD a plug-in hybrid GTE
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.volkswagen-newsroom.com/en/the-new-golf-gti-gtd-and-gte-5810" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">volkswagen-newsroom.com</a>
TECH GOLF VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Tesne pred autosalónom v Ženeve prichádza jedna z najväčších noviniek Volkswagenu tohto roka.

Aj keď sa v našich končinách väčšia pozornosť sústredí do novej Octavie RS, pre koncern Volkswagen Group je naďalej číslom jeden domáci derivát, teda kultový Golf GTI. Práve ten nám automobilka Volkswagen pár dní pred autosalónom v Ženeve odhalila v plnej zbroji, a to rovno aj ako dieselové GTD a plug-in hybridné GTE.

Trojica športových variantov sa navzájom odlišuje veľmi minimálne – ikonické GTI si naďalej zachováva červenú líniu prechádzajúcu maskou do hlavných svetlometov, GTD ju má bez farby a GTE pre zmenu modrú. Hybridný variant má miesto bočnej plakety otvor na nabíjačku, no a posledným optickým rozdielom sú inak riešené koncovky výfuku – GTI má jednu koncovku na oboch stranách, GTD ich má pri sebe na ľavej strane a GTE žiadne nedostalo.

Späť
Zdieľať
Diskusia