Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou TV Markíza.
28. februára 2020, 11:35
Čas čítania 3:55
Jakub Paulík

Gabika Marcinková má srdce na správnom mieste, Tomáš Maštalír nás stále zabával (Rozhovor)

Gabika Marcinková má srdce na správnom mieste, Tomáš Maštalír nás stále zabával (Rozhovor)
Zdroj: TV Markíza
REFRESHER PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

Prvú epizódu seriálu Pán profesor budeš môcť na Markíze sledovať už od 2. marca.

Krištofa Králika môžeš poznať ako jedného z moderátorov Refresheru, no najnovšie ho uvidíš aj v seriálovej novinke od TV Markíza s názvom Pán profesor. V krátkom rozhovore s Krištofom sme sa porozprávali o tom, ako vníma jednu z hlavných hviezd Gabrielu Marcinkovú, čím hercov na pľaci zabával Tomáš Maštalír a v čom sa podľa Krištova Pán profesor odlišuje od slovenskej seriálovej tvorby.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako na Krištofa pôsobila Gabriela Marcinková
  • Prečo označuje Tomáša Maštalíra za veľkého zabávača
  • Čo bolo pre neho pri natáčaní najnáročnejšie
  • Ako tvorcovia seriálu nazerali na Krištofove tetovania

Krištof Králik

Gabika Marcinková má srdce na správnom mieste, Tomáš Maštalír nás stále zabával (Rozhovor)
Zdroj: TV Markíza

Ako si spomínaš na prvé stretnutie s jednou z hlavných hviezd seriálu Gabrielou Marcinkovou?

Gabiku som pred natáčaním seriálu úprimne veľmi nepoznal, počul som o nej len málo. Keď som sa s ňou stretol, zistil som, že ide o ženu, ktorá má srdce na mieste. Určite sa neprezentovala nejakými móresmi, aké by ľudia možno očakávali od známych hercov. Tak ako príjemné pôsobí, taká je aj v skutočnosti.

Ako vnímaš Tomáša Maštalíra?

S Tomášom sme sa už poznali, ale po dlhej dobe sme sa videli až pri natáčaní seriálu Pán profesor. A bol som veľmi rád, že bude hrať jednu z hlavných úloh práve on. Vždy som k nemu totiž vzhliadal ako k môjmu slovenskému hereckému vzoru.

Je okrem toho pre teba vzorom aj niekto iný?

Zo slovenskej scény nie.


S kým si si z hercov najviac rozumel?

Na pľaci je mimoriadne dobrá chémia a nikto, ani žiadna z hviezd, sa netvári nejak umelo. S každým sa dá veľmi dobre porozprávať a zabaviť, no medzi mojich obľúbencov môžem zaradiť všetkých hercov z našej seriálovej triedy. No a, samozrejme, aj Tomáša, ktorého, ako som už spomínal, vnímam ako môj vzor. A ešte musím dodať, že je s ním vždy skutočná zábava.

Odporúčané
Tomáš Maštalír a Gabriela Marcinková si v seriálovej novinke zahrajú učiteľov slovenského gymnázia, ktorých spojí láska Tomáš Maštalír a Gabriela Marcinková si v seriálovej novinke zahrajú učiteľov slovenského gymnázia, ktorých spojí láska 13. februára 2020, 16:10

Rozosmieval vás Maštalír aj na pľaci?

Jasné. Spomeniem jednu scénu v triede, kde Tomáš iba textoval, chodil po triede a my sme reagovali. Jeho však na kamere nebolo vôbec vidno. A to využil k tomu, aby na nás celý čas robil nejaké grimasy. Pritom to bola scéna, kde by mal byť za normálnych okolností vážny, ale keďže nebol v zábere kamery, robil si z toho srandu. A odvtedy to spravil už viackrát.

Gabriela Marcinková a Tomáš Maštalír

Gabika Marcinková má srdce na správnom mieste, Tomáš Maštalír nás stále zabával (Rozhovor)
Zdroj: TV Markíza

Zažil si okrem takýchto zábavných príhod aj nejaké náročné chvíle?

Najťažšie boli určite prvé dni, kedy som sa iba oťukával. Kým som sa v tom prostredí udomácnil, nevedel som, či niečo robím dobre alebo zle. Za najťažšiu vec ale považujem prípravu. Keď sa herec dobre pripraví na svoj text, potom sa mu nestane to, že bude mať na pľaci problém. Raz som ale prišiel s tým, že som text nevedel na sto percent, a tak som sa celý deň trápil.


Zvažuješ, že si po Pánovi profesorovi zahráš aj v iných slovenských projektoch?

Keďže ma to veľmi chytilo za srdce a naozaj ma to baví, tak v ideálnom prípade rozhodne áno. Určite by som chcel v hraní aj naďalej pokračovať. A ak by bola možnosť, aby som si zahral vo filme, prípadne aj nejakú väčšiu rolu, bol by som za.

Diváci si budú môcť ihneď v prvej epizóde všimnúť, že máš výrazné tetovania. Nemali s tým tvorcovia seriálu problém?

Práve naopak, pretože do tohto projektu vyslovene chceli osobu, ktorá bude mať tetovania. Aj vďaka tomu som sa tam dostal. Celkovo som sa ale s tým, že by mal niekto s mojimi tetovaniami problém, stretol asi iba v jednom prípade, kedy som mal ísť pracovať do Ázie. Tam sa na to prizerá úplne inak, ako u nás. Čím som bol ale viac na západe, tým viac to brali úplne v poriadku. A keď už s tým bol náhodou problém, ako napríklad pri fotení pre Hugo Boss, tak tetovania z fotky vyretušovali.

Ako často sa s tvojou postavou Charlieho v seriáli stretneme?

Moja postava bude v každej epizóde. No neviem, koľko minutáže to zaberie, lebo ťažko povedať, ako to bude zostrihané. Ale čo sa týka scenára, vystupoval som v každej časti. Jeden diel je potom ako keby „môj“, respektíve zameraný na moju postavu.

Určite ste sa chodili s kolegami po práci občas odreagovať do baru. Prizvali ste aj hlavné herecké hviezdy?

Hlavní herci majú všetci malé deti, a tak sa po práci buď ponáhľajú hrať niečo iné, alebo rovno domov. Ale naša partia študentov si určite dobre sadla aj kvôli tomu, že sme hneď po prvom dni išli na také „spoznávacie pivko“ a výborne sme si všetci porozumeli. Takže je tam rozhodne priestor na trávenie voľného času aj mimo natáčania.

Odporúčané
Lásky v školských laviciach, prvé vzťahy či dokonca šikana v triede. Aj taký bude seriál Pán profesor Lásky v školských laviciach, prvé vzťahy či dokonca šikana v triede. Aj taký bude seriál Pán profesor 20. februára 2020, 15:52


V čom sa podľa teba Pán profesor odlišuje od iných slovenských seriálov?

Veľký rozdiel vidím napríklad v kamere, ktorú má na starosti Juraj Chlpík, ktorý ak nie je najlepší, tak určite jeden z našich najlepších kameramanov. Spolu s režisérom vytvoril množstvo scén, ktoré pôsobia naozaj zaujímavo. Veľký rozdiel oproti ostatným slovenským seriálom teda vidím aj v tej vizuálnej stránke, ale zároveň aj v samotnom obsadení Pána profesora. Ešte raz hovorím, že chémia medzi ľuďmi je naozaj vynikajúca a bude to vidieť aj na seriáli. Tým, že si všetci sadli, sa nám skvelo natáčalo a verím, že aj konečný výsledok bude stáť za to.


Máš medzi postavami svojho favorita?

Asi Rolanda. To je postava Mareka Luptáka.

Čo môžeme od jeho postavy očakávať?

Roland hrá zakríknuté chlapca, ktorého všetci šikanujú. A bude o ňom prvý diel, takže diváci uvidia dôvod, prečo je tomu tak. Nebudem hovoriť, čo v úvodnej časti zistí, ale hrá to naozaj veľmi dobre a jeho postava je v priebehu seriálu skutočne vtipná. Marek sa veľmi dobre postavil k tomu, čo hrá. Dá sa na neho pozerať aj s ľútosťou, ale pokiaľ sa človek od toho odosobní a vníma to ako komédiu, tak sa na tom aj výborne pobaví.


Plánuješ 2. marca sledovať premiéru?

V ten deň budem mať svoje posledné natáčanie, ale keď ho stihneme ukončiť do 21:20, určite si nenechám premiéru ujsť.

Krištof a jeho seriáloví spolužiaci

Gabika Marcinková má srdce na správnom mieste, Tomáš Maštalír nás stále zabával (Rozhovor)
Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia