Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2020, 19:42
Čas čítania 0:45
Tina Hamarova

Nemeckú youtuberku nazývajú „antiGreta" Thunberg. Mladé dievča spochybňuje, že za globálne otepľovanie môžu ľudia

Nemeckú youtuberku nazývajú „antiGreta" Thunberg. Mladé dievča spochybňuje, že za globálne otepľovanie môžu ľudia
Zdroj: FB/Noemi Seibt & TASR/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez
ZAUJÍMAVOSTI GRETA THUNBERGOVÁ KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

19-ročná Naomi Seibt na svojom youtube kanáli obhajuje klimatických skeptikov.

Pre klimatických skeptikov a ľudí, čo popierajú dôsledky klimatickej zmeny, je náročné bojovať proti mladej odvážnej aktivistke Grete Thunberg. Ale tak ako extrémisti na Slovensku majú svoju obhajkyňu Líviu, tak aj Greta dostala svoju nemeckú „anti-Gretu“. 

19-ročná blondínka Naomi Seibt na svojom youtube kanáli odsudzuje „klimatický alarmizmus“, a tvrdí, že je to očividne protiľudská ideológia. 

Podľa The Independent stoja za Naominou podporou nemecká krajne pravicová strana AfD a skupina Heartland Institute, ktorá má prepojenia na Donalda Trumpa. Mladá Nemka zverejnila svoje prvé video s názvom „Klimatická zmena - len teplý vzduch?“ na youtube minulý rok v júli. Odvtedy ju na video sieti sleduje takmer 50 000 používateľov.

Naomi tvrdí, že politický aktivizmus začala riešiť pred pár rokmi v škole, keď spochybňovala liberálnu politiku vo vzťahu k migrácii. Začala pochybovať o nemeckom „mainstreamovom“ myslení, útočila na slobodu médií, skeptická je aj k otázkam feminizmu. Nepripomína ti to nápadne niekoho?

Odporúčané
Stredoškoláčka Lívia pobúrila xenofóbnymi vyjadreniami Slovensko Stredoškoláčka Lívia pobúrila xenofóbnymi vyjadreniami Slovensko 14. októbra 2018, 15:49

Cieľom Naominho youtubu je boj proti mladej pro-environmentálnej aktivistke Grete Thunberg, ktorá len nedávno získala ocenenie za trvalú udržateľnosť či cenu Right Livelihood Award 2019,  ktorá sa často označuje aj ako alternatívna Nobelová cena.

Odporúčané
Aktivistka Greta Thunberg obdržala alternatívnu Nobelovú cenu. Neprestávam bojovať, odkazuje ľuďom Aktivistka Greta Thunberg obdržala alternatívnu Nobelovú cenu. Neprestávam bojovať, odkazuje ľuďom 5. decembra 2019, 16:49
Domov
Zdieľať
Diskusia