Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 8:30
Čas čítania 3:52
Dominik Vetrák

5 najočakávanejších kinopremiér v marci. Tiché miesto 2 umlčí kinosály a Mulan nás vezme do fantasy Číny

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na ktoré filmy sa v marci oplatí zájsť do kina najviac?

Po oscarovkách, rôznych drámach a skvelých filmoch z minulého roka, ktoré sa k nám dostali až teraz, budú nasledujúce 2 mesiace v kinách o čosi chudobnejšie. Môžeš tak začať šetriť na blockbusterové obdobie. Poďme sa však pozrieť, na čo sa môžeme tešiť v marci.

1. Neviditeľný – 5. 3. (r. Leigh Whannell)

Leigh Whannell zrežíroval ako svoj prvý film v roku 2015 Insidious 3. V roku 2018 ale prišiel so skvelým akčným béčkom Upgrade, ktoré mu vyslúžilo pozornosť hollywoodskych producentov. Onedlho štúdio Universal oznámilo, že natočí remake Neviditeľného muža. Pôvodne mali tieto filmy (Frankensteinova nevesta, Múmia s Tomom Cruiseom a pod.) spojiť v novom filmovom vesmíre v štýle Marvel Cinematic Universe. To im však nevyšlo, a tak sa dočkáme samostatných celovečerných hororov. 

Jedným z nich je aj The Invisible Man (pôvodne ho mal hrať Johnny Depp). Leigh Whannell využil možnosť natočiť originálnu verziu tohto príbehu. Ako vidíš v traileri, značne ho zmodernizoval. Odoháva sa v čase, keď verejnosť nie je ochotná veriť ženám, ktoré tvrdia, že sú týrané, pokiaľ to nevidia na vlastné oči.

Odporúčané
Ani ticho ich už nezachráni. Tiché miesto 2 ukáže viac monštier Ani ticho ich už nezachráni. Tiché miesto 2 ukáže viac monštier 25. februára 2020, 12:28

Dej sleduje Ceciliu Kass (Elisabeth Moss), ženu uväznenú v násilnom vzťahu ovládanom bohatým a geniálnym vedcom. Jedného dňa sa jej však s pomocou sestry (Harriet Dyer), priateľa z detstva (Aldis Hodge) a dcéry (Storm Reid) podarí utiecť. Keď ale Ceciliin ex (Oliver Jackson-Cohen) spácha samovraždu a zanechá jej obrovskú časť svojho majetku, Cecilia začne tušiť, že smrť bola iba podvodom.

Peniaze jej totiž ostanú len v prípade, že ju nevyhlásia za psychicky labilnú. Lenže v očiach verejnosti nemôže byť v poriadku ak tvrdí, že ju prenasleduje neviditeľný ex-manžel po smrti. Po sérii desivých smrteľných náhod sa Cecilia zúfalo snaží dokázať, že ju prenasleduje niekto, koho nikto nevidí. Mŕtvych tiel začne pribúdať, no kým si to ostatní uvedomia, bude už neskoro. 


2. Frčíme/Onward – 5. 3. (r. Dan Scanlon)

Štúdio Pixar dnes už nie je potrebné nikomu predstavovať. Tvorcovia jedných z najlepších animovaných filmov vôbec nám tento rok doručia hneď dva príbehy. Tým prvým bude dojímavá dobrodružná cesta dvoch bratov vo fantasy svete plnom elfov, drakov a iných magických stvorení. Vďaka kúzlu dokázali priviesť svojho otca späť medzi živých, no má to háčik. Do tohto sveta sa vrátila len polovica jeho tela – nohy.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Majú teraz 24 hodín na to, aby ho zachránili a spoznali. Zahraniční recenzenti sa zhodujú na tom, že aj keď zďaleka nejde o špičku pixarovskej tvorby, rozhodne stojí emotívny animák za návštevu kina. Režíroval ho Dan Scanlon, ktorý naposledy natočil Monsters University (2013), prequel k Príšerkám, s. r. o.

O kvalite filmu sa na vlastné oči presvedčíme už vo štvrtok. Hlavným postavám Ianovi (Tom Holland) a Barneymu (Chris Pratt) síce prepožičali hlas hollywoodske hviezdy, v našich kinách si však už klasicky vypočuješ dabing.


3. Bloodshot – 12. 3. (r. Dave Wilson)

Akčné sci-fi podľa úspešnej komiksovej predlohy pôsobí pôsobí ako zábavné akčné béčko s Vinom Dieselom. Dočkáme sa veľkých akčných scén, pekných vizuálnych trikov či regenerujúcich sa končatín a hláv po tom, čo dostanú zásah z dvoch metrov brokovnicou. 

Komiks Bloodshot je o bývalom vojakovi, ktorého zabili v boji. Oživili ho však pomocou rôznych technológií, pričom jeho telo zostalo plné nanobotov. Táto schopnosť mu umožňuje stať sa unikátnym vojakom. Ľahko sa mu liečia zranenia a dokáže meniť tvar svojho tela.

Po tom, čo mu pamäť viackrát vymazali sa vydá na misiu s cieľom spoznať svoju pravú identitu a pomstiť sa tým, ktorí z neho spravili zbraň. Scenár napísal Eric Heisserer (Arrival, Lights Out) a režíroval Dave Wilson. Okrem Vina uvidíme aj Guya Pearcea, Tobyho Kebbela či Eizu González.


 


4. Tiché miesto: Časť 2/A Quiet Place: Part 2 – 19. 3. (r. John Krasinski)

Tiché miesto sa pred dvomi rokmi stalo veľkým hitom. Thrillerový horor sa zameral na post-apo Zem, ktorú napadli mimozemšťania. Nemali žiadnu slabinu a behom niekoľkých týždňoch takmer vyhubili ľudstvo. Zvyšok ľudí prežíva tak, že žije v absolútnej tichosti. Mimozemšťania sú totiž slepí, no reagujú na akékoľvek zvuky. Dvojka sa bude odohrávať hneď po skončení jednotky, uvidíme v nej viac monštier a rovnako tak nových ľudí. Tešiť sa môžeš napríklad na postavy v podaní Cilliana Murphyho či Djimona Hounsoua.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Rodinka Abbotových sa vydala z bezpečia domova do neznámeho sveta, v ktorom musí hľadať pomoc a spôsob, ako v ňom prežiť. Okrem dvoch detí sa Evelyn (Emily Blunt) musí postarať aj o novorodenca. John Krasinski napísal scenár a režíroval (rovnako, ako pri jednotke). Okrem pokračovania príbehu sa vrátime aj do minulosti, konkrétne do prvého dňa mimozemskej invázie.

Ak ťa zaujímalo, ako sa dala rodinka dokopy v chaotickej situácii, ako prežívali prvé minúty a hodiny a ako vyzeral svet po útoku nezastaviteľných príšer, bež do kina. My sa už tešíme hlavne na tú atmosféru, kedy opäť raz stíchne celá sála.


5. Mulan – 26. 3. (r. Niki Caro)

Disney posiela do kín ďalší veľký remake svojej animovanej klasiky (naposledy sme tu mali Aladina). Fantasy čínsky príbeh o odvážnej Fa Mulan mal byť obrovským celosvetovým úspechom. To sa však zrejme nestane, keďže premiéru v Číne odložili na neurčito. Kiná tam totiž pre koronavírus zatvorili. Očakávané stovky miliónov z čínskych kín tak Disney tak skoro neuvidí, ak vôbec. 


Dejovo sa pozrieme do obdobia starovekej Číny, keď sa obyvatelia museli postaviť útoku armády Hunov. Do armády však môžu nastúpiť iba muži, a tak sa Mulan medzi vojakov dostane v prestrojení za opačné pohlavie. Urobí tak kvôli svojmu chorému otcovi. Ten by po narukovaní s najväčšou pravdepodobnosťou neprežil.

Hraný remake animovanej klasiky Mulan od Disneyho bude od svojej originálnej verzie v mnohom odlišný. Určite v ňom neuvidíme Mushu, vtipného, červeného draka pomáhajúceho Mulan na jej ceste. Nahovoril ho Eddie Murphy, no v tejto verzii príbehu pre neho nebolo miesto. Potešia sa teda diváci, ktorí veľmi neobľubujú muzikály.

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Režisérska Niki Caro (Úkryt v ZOO, Pán veľrýb) hovorí, že niektoré časti príbehu a filmu chceli mať autentickejšie. Neprišlo jej vhodné, aby Mulan a vojaci začali spievať tesne predtým, ako idú bojovať na život a na smrť. Okrem 31-ročnej Liu Yifei ako Fa Mulan si vo filme zahrali herci, ako Donnie Yen (Rogue One: Star Wars Story, Ip Man), Jet Li (Expendables, Obávaný bojovník) či Li Gong (Gejša).

V marci premiéruje množstvo ďalších filmov. Kompletný výpis si môžeš pozrieť tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia