Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2020, 10:13
Čas čítania 1:09
Matej Krajčovič

Koronavírus začal zabíjať v Európe. Viacero nových prípadov nákazy pribudlo v Taliansku

NEWS
Uložiť Uložené

Koronavírus sa šíri v Taliansku.

Zdalo sa, že nákazu koronavírusom COVID-19 sa už zdravotníkom a vládam v posledných dňoch podarilo dostať pod kontrolu. Dnes ráno však prvé úmrtie nahlásilo Taliansko, čím zároveň do štatistík pribudla úplne prvá obeť z Európy. Krátko nato skonala aj ďalšia žena. Už pred týždňom hlásilo prvé úmrtie aj Francúzsko, tam však v nemocnici zomrel čínsky turista. 

France24 informuje, že nákaze najprv podľahol 78-ročný domáci z talianskeho mestečka Vo' Euganeo neďaleko Benátok a Padovy. Do nemocnice ho prijali už skôr s iným zdravotným problémom, z ktorého sa pred 10 dňami vyliečil. Prišli však komplikácie a aj pozitívny test na COVID-19.

Znepokojivé sú informácie o tom, že v regióne Veneto museli okolo Vo'Euganea rozšíriť takzvanú sanitárnu zónu a otestovať všetkých 3 300 obyvateľov. Uzavreli obchody, podniky a školy v minimálne 10 ďalších mestách. Úrady vyzývajú približne 50-tisíc miestnych, aby radšej zostali doma v rámci ochranných opatrení

Domov
Zdieľať
Diskusia