Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2020, 19:38
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Aktualizované: Poslankyne Smeru a SaS ukázali v parlamente prostredník, Andrej Danko si pozrie kamerové záznamy

NEWS
Uložiť Uložené

Z dostupných záberov nie je presne známe, akú mala situácia postupnosť, prostredníky však ukazovali Cigániková zo SaS aj Valová zo Smeru.

Aktualizované 20:45 

Poslankyňa Jana Cigániková sa prostredníctvom facebookového statusu za prostredník ospravedlnila, argumentuje tým, že má za sebou náročný deň, počas ktorého sa s kolegami snažia „zabrániť tejto brutálnej volebnej korupcii: „No a pani Vaľová si sem po celom dni sadne a ide to obhajovať. A viete ako? Že okydá všetkých okolo.Som tiež len človek, navyše úprimný a emotívny človek. A toto ma nahnevalo tak, že som sa neovládla. Mrzí ma to,“ napísala Cigániková. 

Opoziční poslanci dnes ukončili tichý protest, ktorým od utorka blokovali priebeh mimoriadnej schôdze tak, že stáli pri rečníckom pulte s tortou symbolizujúcou manželstvo medzi Smerom a ĽSNS. Vo štvrtok ráno po dvoch nociach strávených v rokovacej sále z parlamentu odišli a počas celého dňa tak poslanci mohli rokovať o zákonoch, ktoré opozícia považuje za volebnú korupciu.

Opatrenia ako 13. dôchodok či zvýšenie prídavkov môžu zaťažiť verejné financie o približne 800 miliónov eur, podľa niektorých lídrov strán je najväčším problémom týchto zákonov, že nepomôžu ľuďom, ktorí to potrebujú najviac, ale plošne každému, aj tým najmajetnejším. 

Odporúčané
Opoziční poslanci opustili rokovanciu sálu, po troch dňoch parlament rokuje o zákonoch za 800 miliónov eur. Opoziční poslanci opustili rokovanciu sálu, po troch dňoch parlament rokuje o zákonoch za 800 miliónov eur. 20. februára 2020, 9:05

Atmosféra v sále parlamentu je od rána napätá a poslanci v rámci rozpravy v niektorých prípadoch analyzujú celé 4 roky volebného obdobia a často sa nedržia témy sociálnych opatrení.

Emócie neudržali na uzde ani dve poslankyne za SaS a Smer – Jana Cigániková a Jana Valová, ktoré si ukázali prostredníky. Nie je zrejmé, ktorá bola prvá, z fotografie na satirickej stránke Zomri vyplýva, že oba prostredníky mali svojho adresáta. Situáciu si Andrej Danko ako predseda parlamentu nevšimol, Valová ho však upozornila na to, že kolegyňa vulgárne gesto ukázala. Predseda SNS si vyžiada kamerové záznamy a pravdepodobne začne aj disciplinárne konanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia