Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2020, 6:35
Čas čítania 1:43
Tímea Krauszová

7-ročný chlapček rozbíjal veci a bil svojho brata. Upokojil sa, až keď mu príbuzní zakázali sledovať populárneho streamera

OSOBNOSTI FORTNITE
Uložiť Uložené

Vplyv, ktorý na detský mozog majú streameri, si ešte stále úplne neuvedomujeme.

Streamer Ninja je nielen najlepšie zarábajúci hráč na svete. Je odhodlaný víťaziť a presvedčený o tom, že pri prehre každému oddanému hráčovi rupnú nervy. Zdá sa, že jeho postoj k hre je chytľavý. Na Twitteri sa totiž objavil príbeh chlapca, ktorý pri prehre nezvládal svoje emócie. Rozbíjal veci, fyzicky napádal ľudí a paradoxne to všetko utíchlo, keď mu strýko a teta zakázali Ninju sledovať.

Zúfalí príbuzní nevedeli, čo robiť

„Môj synovec hrával Fortnite,“ uvádza nás do príbehu chlapcova teta. Spolu so svojím, predpokladáme, manželom, sú hráčmi odjakživa a rozumejú nadšeniu a vášni, ktorá s tým chodí. V ich domácnosti to však predsa len bolo o čosi náročnejšie.

„Keď sme sa mu snažili vysvetliť, že sa musí zlepšovať, natoľko sa nahneval, až nás začal udierať,“ opisuje stav chlapca, ktorý naozaj zle zvláda prehry. Má len sedem rokov, logicky sa preto jeho príbuzní snažili situáciu upokojiť tým, že v jeho veku sú jednoducho jeho reakcie pomalšie. To ho nesmierne vytočilo, urazil sa a odišiel.

Chlapec najradšej sledoval Ninju. Chcel byť ako on, no nedarilo sa mu – ako mu vysvetlila aj teta, používali inú technológiu a reakčný čas bol neporovnateľný. On jej však len odvrkol, že netuší, o čom rozpráva. Naďalej teda prehrával, čo ho vytáčalo do nepríčetnosti. Rozbíjal veci a udieral do ľudí vrátane svojho brata.

Odporúčané
Pokiaľ nemáš pri hre nervy, nie si poriadny gamer, tvrdí najlepšie zarábajúci hráč na svete Pokiaľ nemáš pri hre nervy, nie si poriadny gamer, tvrdí najlepšie zarábajúci hráč na svete 20. februára 2020, 13:42

Keď napokon zistili, že chlapec pravidelne sleduje streamy Ninju, zakázali mu to. Vieš si predstaviť, ako zareagoval. Krikom, hnevom a vyhlásením, že Ninja je najlepší gamer na svete. Časom sa však upokojil, dal šancu youtuberom, ktorých mu odporúčali príbuzní a už oveľa lepšie ovláda svoje emócie.

Jeho teta na sociálnej sieti tvrdí, že emocionálne a duševné zdravie chlapca sa radikálne zlepšilo, odkedy mu zakázali sledovať Ninju. Ktovie, ako by na toto reagoval samotný hráč?

Domov
Zdieľať
Diskusia