Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2020, 17:42
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Bývalá poradkyňa Roberta Fica kúpila luxusný 140 m2 byt v Bratislave za menej ako polovicu trhovej hodnoty, ušetrila 140-tisíc €

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Mária Trošková krátko po skončení vo funkcii poradkyne na Úrade vlády kúpila podozrivo výhodnú nehnuteľnosť.

Keď po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Robert Fico pod tlakom verejnosti a zvyšku koalície odstúpil z postu predsedu vlády, zo svojej pozície musela odísť aj jeho poradkyňa Mária Trošková. Aktuality teraz uvádzajú, že ešte v roku 2018 si v bratislavskej Petržalke kúpila byt s rozlohou približne 100 metrov štvorcových so 45 metrovou terasou za podozrivých 108-tisíc eur. Nový čas pred necelým rokom a pol informoval o možnej hodnote 250-tisíc eur. 

Trošková kupovala byt v novovystavanom komplexte Flat 75 v Petržalke od bratov Kokavovcov. „Ona ho nadobudla za normálnu cenu. V tej dobe bola cena 108-tisíc eur trhová cena,“ vyhlásil Martin Kokavec podľa Aktualít, pričom spochybnil aj odhady odborníkov. 

Podľa kolaudačnej zmluvy boli všetky byty v komplexe dokončené, Kokavec však tvrdil niečo iné: „To bol na tehlu urobený byt. Neboli tam omietky. Nič tam nebolo. Čiže neviem, z čoho vychádzali tí medializovaní odborníci. Ona nekupovala byt na Slavíne, ale v Petržalke,“ povedal podľa Aktualít developer. „To je štandardný byt v 21. storočí. Vy ako bývate? Vy musíte asi bývať v garáži, keď toto považujete za nadštandard,“ dodal. Mária Trošková sa k situácii nevyjadrila. 

Domov
Zdieľať
Diskusia