Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2020, 20:10
Čas čítania 1:33
Tímea Krauszová

Chcel by si žiť v Taliansku? Malebné mestečko ti zaplatí 3/4 nájomného mesačne, ak sa k nim presťahuješ

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Má to však jeden háčik.

Talianske mestečko Teora sa podobne ako ďalšie snaží prilákať nových obyvateľov. Už viackrát sme ťa informovali o možnosti kúpiť si dom v talianskych mestečkách, naposledy to bola Bisaccia. Domy tam stoja 1 €.

Problém pri takýchto lacných domoch je však rýchly odchod prisťahovalcov: zvyčajne po niekoľkých mesiacoch si to namieria späť domov. Dlhodobo tak mestečká zívajú prázdnotou, rovnako tak aj školské lavice a miestny rozpočet. Starosta Teory preto zvolil inú stratégiu, píše CNN.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Paesaggi Irpini (@paesaggiirpini) on

Zaplatia ti nájomné alebo prispejú na kúpu

Ak si vždy sníval o živote v zahraničí, romantické Taliansko nebolo tak ľahko dostupné ako teraz. Mestečko Teora ti po dobu dvoch rokov ochotne bude prispievať sumou 150 € mesačne na nájomné, alebo ti venuje 5000 € v prípade, že si chceš dom rovno kúpiť. Je v tom však háčik: prisťahovalci budú musieť v obci zotrvať aspoň tri roky a už pri registrácii musia mať aspoň jedno dieťa, ktoré zapíšu do miestnej školy.

Domov
Zdieľať
Diskusia