Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
23. februára 2020, 11:46
Čas čítania 5:30
Daniel Mikolášik

Veľký kolový test: Ako chutí údajne najlepšia kola na svete a z ktorej doslova škrípu zuby?

Veľký kolový test: Ako chutí údajne najlepšia kola na svete a z ktorej doslova škrípu zuby?
Zdroj: REFRESHER
GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Jednu z nich označili prestížne britské noviny The Guardian za najlepšiu kolu na svete, niektoré sa zas predávajú za 22 centov.

Pravdepodobne niet človeka, ktorý by za svoj život aspoň raz neochutnal nejaký druh koly. História tohto nápoja siaha až do roku 1886, kedy ho ako prvý vyrobil lekárnik John Pemberton. Málokto však vie, že limonáda bola inšpirovaná pôvodne alkoholickým nápojom označovaným ako Coca Wine, ktorý začal vyrábať Angelo Marian v roku 1863.

Kedysi sa predávali v lekárňach ako liek na mnohé zdravotné problémy, no dnes je súčasťou života mnohých, predáva sa v supermarketoch, v rýchlych občerstveniach a je jedným z predstaviteľov tzv. junk foodu. 

Testovali sme kolové nápoje: Ako chutí najlepšia kola podľa The Guardian a ktorá pripomína skôr liek?
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Preslávil ju aj Robert Fico. Na nahrávke z kauzy Gorila je počuť hlas, ktorý sa podobá na hlas bývalého premiéra, ako si pýta "obyčajnú kolu" počas návštevy bytu spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka. Fico sa k stretnutie s Haščákom nikdy priamo nepriznal, veta však zľudovela, a keď Smer pred rokmi vyhral voľby, Fico si provokatívne za prítomnosti novinárov zobral do ruky fľašu Coca Coly.

Odporúčané
„Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? „Dal by som si obyčajnú colu", „volič je ho*no“, vety z Gorily, ktoré zľudoveli, už majú zvukovú podobu. Bude niekto pykať? 16. októbra 2019, 16:19

My sme sa rozhodli ochutnať dostupné kolové nápoje a otestovať 11 značiek a výrobcov, ponúkajúcich tento nápoj v našich končinách. Chceli sme sa presvedčiť, či stoja za ochutnanie, a ktorá kola je najlepšia

V článku je prezentovaný subjektívny názor dvoch testujúcich, objektivizovaný spoločnými charakteristikami vybraných nápojov, ako aj zohľadnením ich porovnateľných vlastností. Pri výbere sme sa snažili staviť na klasické koly bez akýchkoľvek príchutí. Ceny sú orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétneho predajcu.


Stockwell & Co.

Objem: 2 l
Cena: 0,22 €
Hodnotenie: 2/10

Podľa všetkého má ísť o kolovú limonádu s najnižším množstvom kofeínu. Taktiež ide o jednu z troch najlacnejších z dnešného testu. Stockwell & Co. sa okrem koly predáva aj ako pomarančový, citrónový, či tonicový nápoj. Farbu zabezpečuje amoniakový sulfitový karamel.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 80902 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Po vypití ktorej koly sme cítili na jazyku nepríjemnú pachuť
  • Po ktorých nápojoch nám škrípali zuby
  • Ako v našom teste dopadla Coca Cola a jej najväčší konkurent Pepsi
  • Ktorý z lacných kolových nápojov je ten najlepší
  • Ktorá kola chutila akoby ju pripravovali v lekárni
Domov
Zdieľať
Diskusia