Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. februára 2020, 20:55
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Opozícia okupuje rokovaciu sálu v pyžamách. V parlamente nocujú so svadobnou tortou symbolizujúcou vzťah ĽSNS a Smeru

NEWS VOĽBY
Uložiť Uložené

Miroslav Beblavý potvrdil, že protest nekončí. Neprezradil, čo s kolegami pripravujú na ranné pokračovanie mimoriadnej schôdze.

Šesť poslancov koalície PS/Spolu prespáva z utorka na stredu v rokovacej sále parlamentu. Protestujú tak proti otvoreniu mimoriadnej schôdze, cieľom ktorej je schválenie 13. dôchodkov či zvýšenie rodinných prídavkov. Opozičné strany hovoria o volebnej korupcii, keďže ide o opatrenia, ktoré sa, podľa odborníkov, vo verejných výdavkoch prejavia v celkovej výške okolo 800 miliónov eur. 

Miroslav Beblavý, Martin Poliačik a ich ďalší kolegovia nadväzujú na poobedný protest, v rámci ktorého „obkľúčili“ a obsadili rečnícky pult, čím znemožnili rokovanie o zákonoch.

Priniesli aj tortu, ktorá má podľa ich slov symbolizovať manželský vzťah Smeru a extrémistickej ĽSNS. Naznačujú, že vládna a opozičná strana môžu mať tichú spoluprácu, ktorá by sa mohla prejaviť aj po parlamentných voľbách.

Odporúčané
Opoziční poslanci blokovali rečnícky pult. Držali tortu, ktorá symbolizuje svadbu medzi Smerom a ĽSNS, schôdzu presunuli na zajtra Opoziční poslanci blokovali rečnícky pult. Držali tortu, ktorá symbolizuje svadbu medzi Smerom a ĽSNS, schôdzu presunuli na zajtra 18. februára 2020, 13:46

Do Národnej rady im ich stranícki kolegovia priniesli pyžamákarimatky a občerstvenie. Podľa vlastných slov by mali pokračovať v snahe zastaviť schôdzu zákonným spôsobom aj zajtra. „Môžem vás len uistiť, že náš protest nekončí, budeme pokračovať v ochrane ústavnosti a zákonnosti,“ povedal Beblavý.

Dnes boli poslanci úspešní, predseda parlamentu Andrej Danko, ktorý schôdzu viedol, ich viackrát napomenul, nakoniec presunul rokovanie o zákonoch na zajtra. Beblavý avizoval, že s blokádou budú pokračovať dovtedy, kým to bude potrebné.

Poslanci dnes prespia v priestoroch, kde sa rokuje o zákonoch 

Aj počas noci poslanci strážia rokovací pult, majú knihy, bezdrôtový reprák aj keksíky a vodu

Táto fotka, ktorá vznikla po ôsmej hodine večer, poslanci ešte nemajú pyžamá

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Beblo.

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Poliačik (@martin_poliacik),

Domov
Zdieľať
Diskusia