Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. marca 2020, 17:33
Čas čítania 12:17
Mario Hudák

Nahliadli sme do erotických klubov na východe. Ich biznis ohrozujú online prostitútky na chatoch a zoznamkách

Nahliadli sme do erotických klubov na východe. Ich biznis ohrozujú online prostitútky na chatoch a zoznamkách
REFRESHER EROTICKÉ SLUŽBY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Kamenným bordelom čoraz viac konkuruje internet. Dnešná doba je skazená, všetko sa točí iba okolo sexu, hovorí šéf nočného klubu. Aké služby dnes ponúkajú verejné domy, kto v nich pracuje a akí klienti ich navštevujú?

Porozprávať sa s majiteľom bordelu na východe Slovenska je problém. A nie je sa čo čudovať.  Diskrétnosť je v tomto biznise na prvom mieste.

O publicitu či nechcenú reklamu erotické masážne kluby - ako sa oficiálne slovenské verejné domy z rôznych dôvodov nazývajú, veľmi nestoja.

Obtelefonujem pätnásť hniezd nočnej rozkoše. Od Popradu až po Humenné. S krátkym rozhovorom súhlasia iba v dvoch.

V minulosti boli najčastejšími zákazníkmi v bordeloch študenti a vojaci. Aká je situácia dnes a čo prevádzkovateľov kamenných vykričaných domov trápi najviac, sme sa opýtali majiteľov a prevádzkovateľov v Nirvána Privat Club-e v Bardejove a Jordan Night Club-e v Košiciach.

O publicitu erotické nočné kluby veľmi nestoja.
O publicitu erotické nočné kluby veľmi nestoja. Zdroj: Flickr/Andraus Thor

Nirvana


„Nirvána - stav najvyššej blaženosti, vyslobodenie sa z kolobehu života. Vo východnej budhistickej filozofii označuje pominutie žiadostivosti, ktorá je pravou príčinou všetkého utrpenia. (wikipedia)"

„Moje meno neuvádzajte, aj keď ma tu pozná každý. Napíšte to tak, že informácie máte z pravej ruky. Pre mňa reklama nemá význam, nepotrebujem ju. Za tých dvadsať rokov v Bardejove máme už reklamy dosť. Nás by tu klienti našli, aj keby sme boli pod zemou. Som si istý, že sme jednoznačne najslušnejší podnik v meste. To bez debaty,“ privíta ma v prítmí veľkej miestnosti s barom, bielymi koženými sedačkami pri sklených stoloch a červenými lampami, udržiavaný päťdesiatnik, rodák z Košíc.

Odporúčané
Pátrali sme, ako žijú ľudia bez domova na východe Slovenska a narazili sme na les, kde sa chodí v Prešove za sexom Pátrali sme, ako žijú ľudia bez domova na východe Slovenska a narazili sme na les, kde sa chodí v Prešove za sexom 13. septembra 2019, 14:53

O tretej popoludní sa podnik pripravuje na štandardnú každodennú nočnú šichtu. V miestnosti je ešte barman, vedľa na gauči oddychuje dievča. Zo schodiska na chodbe vedúceho hore do izieb sem-tam vykukne upratovačka.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako fungovali nočné sex-kluby v minulosti a ako sa im darí dnes
  • Čo hovoria o tomto biznise majitelia erotických salónov na východe
  • Akí muži dnes navštevujú kamenné bordely

Baru dominuje veľká obrazovka. Kamera nepretržite sníma príjazdovú cestu a parkovisko pred vstupnými dverami do klubu.

Posadíme sa k jednému z nízkych stolov. Majiteľ si zapáli cigaretu, letmo pozrie na obrazovku, vyfúkne dym a povie: „Dnešná doba je skazená. Všetko sa točí iba okolo sexu.“

 

Vedľa na gauči oddychuje dievča. (ilustračné foto)
Vedľa na gauči oddychuje dievča. (ilustračné foto) Zdroj: Flickr/2nd Skin Artisan Body Painting

Ako dnes funguje biznis so sexom na východe?

Odo mňa to asi bude znieť čudne, ale dnešná doba je skazená. Všetko sa točí iba okolo sexu a je**čky. Preto naše erotické salóny nevedia prežiť.

Čo vás ohrozuje?

Nelegálna prostitúcia dievčat na vlastnú päsť na sociálnych sieťach a internete. Priemerne inteligentný muž, ktorý vie len trochu komunikovať, si dnes na „pokeci“ na internete alebo na sociálnych sieťach zoženie prostitútku do desiatich minút. Do pol hodiny sedí s dievčaťom v aute alebo leží u nej v byte.

Privat club Nirvana v Bardejove. Našli by nás tu,  aj keby sme boli pod zemou, hovorí majiteľ.
Privat club Nirvana v Bardejove. Našli by nás tu,  aj keby sme boli pod zemou, hovorí majiteľ. Zdroj: Mario Hudák

Snažia sa to tieto online dievčatá nejako skrývať?
Vôbec nie, normálne sa o tom bavia. Priznávajú sa k tomu. Nie je to pre nich žiadny problém. Väčšina dievčat, ktoré tam diskutujú, poskytuje sexuálne služby. Do salónu potom príde iba opilec, ktorý si o jednej v noci cestou z krčmy zmyslí, že si chce užiť, pretože mu hučí v hlave aj medzi nohami.

Ako dlho ste v tomto biznise?
Tridsať rokov. V Bardejove dvadsať, od roku 1999. A poviem vám, v porovnaní s tým, čo sa deje s „dievčatami na vlastnú päsť“ tam vonku, je tento nočný klub na vysokej úrovni. Čo sa týka hygieny, zabezpečenia dievčat, organizácie aj služieb.

 V malom meste na východe funguje klub už dvadsať rokov.
V malom meste na východe funguje klub už dvadsať rokov. Zdroj: nirvana

Čo oficiálne klientom účtujete? Je u nás tento typ prostitúcie tolerovaný?
Je to úplne legálne. Klientom účtujeme erotickú masáž, 30 minútovú alebo hodinovú. Dievčatá musia mať zdravotnú prehliadku, klienti musia používať prezervatív. Platia tu prísne pravidlá.

Čo je iné v poskytovaní sexuálnych služieb dnes a pred dvadsiatimi rokmi?
To, že dnes nám biznis kazia sociálne siete. Ak si chceli dievčatá takto zarobiť, kým sa to rozšírilo po internete, museli sa zamestnať v nočných kluboch. Inú možnosť nemali. Dnes sú všade. Po uliciach, po sociálnych sieťach.

Kamenný biznis sex klubov dnes kazia online chaty a sociálne siete.
Kamenný biznis sex klubov dnes kazia online chaty a sociálne siete. Zdroj: sexchat

Hovoríte o konkurencii?
Nejde iba o konkurenciu. Predstavte si dievča, ktoré na „pokeci“ alebo sociálnej sieti zbalí za deň, povedzme od desiatej ráno do štvrtej popoludní, nejakých 5 klientov. Poskytne im „iba“ orálny sex, niekde v aute. Fajku za 10 alebo 15 eur. Denne zarobí 50 až 75 eur. Za mesiac si môže takto privyrobiť aj 1500 eur. Nemusí mať ani pohlavný styk. Všetko načierno. Žiadna ochrana, žiadna hygiena, žiadne platenie daní. O tom, čo sa jej môže stať a akému nebezpečenstvu sa vystavuje, ani nehovoriac.

Čo by sa s tým podľa vás malo robiť?
Nerozumiem prečo s tým polícia a legislatíva neurobí poriadok. Pohybujem sa v tom a sledujem to dlhé roky. Je to šialené, ako sa tento typ prostitúcie v poslednej dobe rozmohol. Druhá vec je, že dnes všetko, čo je pekné, uteká zarábať vonku, do zahraničia. Doma zostanú, ak to mám povedať vulgárne, iba staré strašidlá.

Za mesiac si môžu online dievčatá  načierno privyrobiť aj viac ako 1500 eur.
Za mesiac si môžu online dievčatá  načierno privyrobiť aj viac ako 1500 eur. Zdroj: livechat

Máte podnik v menšom meste. Funguje tento online sexuálny biznis aj tu?
Našťastie pre nás nie. V menšom meste každý každého pozná. A v tomto biznise je extrémne dôležitá diskrétnosť. Takže v malom meste sa dievčatá trochu viac boja do toho ísť. Áno, aj tu v tichosti možno funguje pár dievčat. Ale vôbec to nie taký problém a intenzita ako napríklad v Bratislave, alebo v Košiciach. Okrem toho, vo veľkých mestách sa tomu venujú hlavne študentky.

Akí klienti vás navštevujú?
Muži od 20 rokov do 50 rokov. Horná veková hranica je individuálna, podľa toho či im to ešte funguje, alebo nie. Platí, že akonáhle príde chlap trošku k peniazom, okamžite vyhľadá a zaplatí za naše služby. Obzvlášť, ak nevie komunikovať, zle vyzerá, nevie si zbaliť dievča, je hanblivý alebo má málo sebavedomia. Je to predovšetkým o komunikácii.

Na prvom mieste sú dievčatá. Ak sú pekné, zákazník sadne do auta a ide za nimi aj sto kilometrov
Na prvom mieste sú dievčatá. Ak sú pekné, zákazník sadne do auta a ide za nimi aj sto kilometrov Zdroj: Getty Images/Stephan Gladieu

Majú klienti na vaše služby peniaze? Sme v regióne s veľkou nezamestnanosťou a nízkymi príjmami.
Keď som sem pred 20 rokmi odchádzal z Košíc, kamaráti sa ma pýtali, či som blázon, že idem do hladovej doliny. Počítal som s tým, že to možno po dvoch, troch rokoch zabalím a vrátim sa späť. Ale rozbehlo sa to dobre.

Nezamestnanosť tu síce je, ale východniari sú pracovití. Chodia zarábať do zahraničia. Takže keď prídu, peniaze majú a chcú si ich užiť. Keď sú tri, štyri mesiace preč, v Holandsku alebo v Nemecku, do bordelu za 300 alebo 400 eur nepôjdu. Doma ich to vyjde oveľa lacnejšie.

Dá sa z toho v malom meste na východe vyžiť?

Ak to prevádzkujete dobre, tak áno.

V Holandsku neexistuje žiadna polhodinovka, ani hodinovka. Platíte za „číslo“. Klient tam zaplatí 60 eur, ide s dievčaťom na izbu a keď je hotový do troch sekúnd, buď odíde, alebo si musí priplatiť.

Odporúčané
Navštívili sme 4 tetovacie štúdiá na východnom Slovensku. Frajerku pretetovávali na lebku, keď sa klient išiel oženiť s inou Navštívili sme 4 tetovacie štúdiá na východnom Slovensku. Frajerku pretetovávali na lebku, keď sa klient išiel oženiť s inou 12. novembra 2019, 13:48

V čom je úspešné know-how?
Na prvom mieste sú dievčatá. Ak sú pekné, zákazník sadne do auta a ide za nimi aj sto kilometrov. V Košiciach môže byť aj desať bordelov, ak tu mám jedno krásne dievča, všetci Košičania mi tu prídu za ňou. Pretože sa to roznesie.

Ak je chlap úchylák, bude kočovať z bordelu do bordelu. A buďte si istý, že 90 percent chlapov ktorí tu chodia, úchyláci sú. Obzvlášť keď si vypijú. Alkohol je sviňa. Všetko je to hlavne o dievčatách.

Meníte zamestnankyne často?
Ide to samo. Slečny kočujú z bordelu do bordelu. Na druhej strane som mal aj dievčatá, ktoré tu pracovali aj deväť rokov. Väčšinou sa menia častejšie.

Z bordelu sa nevynáša. Prvoradá je diskrétnosť. Miestne dievčatá sa nezamestnávajú. (ilustračné foto)
Z bordelu sa nevynáša. Prvoradá je diskrétnosť. Miestne dievčatá sa nezamestnávajú. (ilustračné foto) Zdroj: Getty Images/Hannah Peters

Zamestnávate aj miestne dievčatá?
Nikdy, to je zásada. Kvôli diskrétnosti. To by mi tu miestni prestali chodiť. Odtiaľto sa nesmie nič vynášať, chodia sem aj dosť vysoko postavení ľudia.

Aký je vek vašich zamestnankýň?
Od 20 do 50 rokov. Mal som tu už aj 50 ročnú ženu. Zarábala lepšie než mladé dievčatá.

Líšia sa u vás ceny v porovnaní s veľkými mestami?
Nie, vo všetkých erotických salónoch je to zhruba to isté. Možno u tých dievčat, ktoré robia na vlastnú päsť sú služby trochu lacnejšie. U nás stojí hodina 100 eur. Za 30 minút zaplatíte 60 eur.

Pol hodina za 60, hodina za 100 eur.  Vo všetkých erotických salónoch je to zhruba to isté.
Pol hodina za 60, hodina za 100 eur. Vo všetkých erotických salónoch je to zhruba to isté. Zdroj: Getty Images/Christophe Bertolin

Takže je jedno, či to klient stihne raz alebo tri krát za hodinu?
Presne tak. Na rozdiel od nočných klubov na západe. Napríklad v Holandsku neexistuje žiadna polhodinovka, ani hodinovka. Platíte za „číslo“. Klient tam zaplatí 60 eur, ide s dievčaťom na izbu a keď je hotový do troch sekúnd, buď odíde, alebo si musí priplatiť. Navyše, dievčatá sú väčšinou profesionálky, vedia ako to majú robiť. Urobia všetko preto, aby zarobili peniaze.

Koľko dievčat zamestnávate? Odkiaľ sú?

Máme 4 dievčatá, viac sa ich v tomto meste neuživí. Prevažne Slovenky. Momentálne máme aj jedno dievča z Poľska.

Otvorené máte každý deň od štvrtej popoludní do štvrtej ráno. Sú v týždni lepšie a horšie dni?

Ani nie. Závisí to od toho, ako a koľko majú ľudia peňazí. Kedy sú doma, kedy odchádzajú za prácou. Niekedy sú tri, štyri dni slabé, inokedy príde silný víkend a dvere sa nezatvoria. Je to rôzne. Hlavne mladí chlapci, ak majú peniaze, prídu vždy. To je istota.

Je zakázané sa bozkávať, uspokojovať dievča orálne alebo rukou  Prezervatív je povinný.
Je zakázané sa bozkávať, uspokojovať dievča orálne alebo rukou Prezervatív je povinný. Zdroj: Getty Images/Andreas Rentz

Máte okrem používania prezervatívu a dodržiavania diskrétnosti ešte nejaké iné pravidlá?
Je zakázané sa bozkávať, uspokojovať dievča orálne alebo rukou.

Rozprávať sa s klientmi môžu?
Samozrejme. Môžete sa rozprávať aj celú noc a s dievčaťom sa zblížiť. To je normálne. Nikde nie je napísané, že musíte využiť našu službu hneď. Sú aj také prípady, že sa chce partia s dievčatami iba zabávať. Sedieť a flirtovať, na izbu vôbec nejdú.

Je pravda, že bar je v erotických salónoch extrémne drahý?
Je to tak naschvál. Nie sme krčma. Našim cieľom nie je, aby sa tu zákazníci chodili ožierať, ale využívať služby. Aj keď u nás stojí pivo 5 eur, aj tak ho klienti pijú vo veľkom. Takže si myslím, že v porovnaní s inými klubmi sme ešte lacní.

Na západe, v Holandsku alebo Nemecku neexistuje žiadna  polhodinovka, ani hodinovka. Platíte za „číslo“.
Na západe, v Holandsku alebo Nemecku neexistuje žiadna polhodinovka, ani hodinovka. Platíte za „číslo“. Zdroj: Getty Images/Stephan Gladieu

Čo v prípade, že zákazníci prídu veľmi opití?
Barman ich dovnútra ani nepustí. Máme vonku kameru a vieme si to ustrážiť. Barman pozná celú klientelu. Sem tam prídu nejakí pocestní, tí sú ale slušní, pretože nevedia čo môžu čakať. Najviac si dovoľujú práve domáci štamgasti, ktorí prostredie dobre poznajú.

Mali ste klub aj v Košiciach, museli ste ho ale zavrieť. Prečo?
Kvôli zamestnancom. Neboli dievčatá. Ako som hovoril, práve kvôli tomu, že vo veľkých mestách sa robí vo veľkom na vlastnú päsť cez internet.

Odporúčané
Záchranár Dušan Kraus: Ľudia dnes volajú záchranku na všetko. Kvôli teplote, hnačke aj zvracaniu Záchranár Dušan Kraus: Ľudia dnes volajú záchranku na všetko. Kvôli teplote, hnačke aj zvracaniu 8. februára 2020, 10:28

Jordan

„Jordán – najväčšia izraelská rieka, miesto biblických zázrakov. Jej severné údolie je jedno z najúrodnejších na svete. V Jordane krstil Ján Krstiteľ tých, čo sa odvrátili od svojich hriechov.“

V 200-tisícových Košiciach dnes funguje šesť erotických nočných klubov. Diskrétnosť je tu ešte väčšia ako v desaťkrát menšom Bardejove.

Presvedčiť personál, aby vám dal číslo na majiteľa je rovnako ťažké ako v Prešove, Humennom, Michalovciach, Poprade alebo Kežmarku.

Keď vytočíte číslo z webu alebo Facebooku, o štvrtej poobede vás privíta malátny pozdrav ospalého barmana.

Akonáhle spomeniete kombináciu slov redaktor - článok - rozhovor, hlas sa stíši a spozornie. Ospravedlní sa, vysvetlí že čísla nedáva a odporučí, aby ste zavolali zajtra večer. Možno tam vtedy bude, nie je to však isté.

Prostitúciou si Slovenky najviac zarábajú v zahraničí alebo na internete. (ilustračné foto)
Prostitúciou si Slovenky najviac zarábajú v zahraničí alebo na internete. (ilustračné foto) Zdroj: Getty Images/Horacio Villalobos - Corbis

Zachráni ma Magnezitárska ulica v Košiciach. Sídli tu luxusný Jordan Erotic Night Club. Podľa hlasu mladý muž, súhlasí: „Jasné, príďte. Nie je problém, práve prerábame, ale o deviatej večer tam budeme.“

Dve hodiny predtým si idem pre istotu omrknúť adresu. Pri takýchto témach, človek nikdy nevie. Dobre urobím.

Spleť budov v odľahlej časti mesta pripomína sčasti opustenú fabriku, sčasti ošarpanú, nedostavanú, polorozpadnutú alebo nedostavanú priemyselnú zónu.

Prechádzam rozbitými cestami. Medzi veľkými ani malými budovami, zvláštne poprilepovanými jedna k druhej, žiadny erotický pútač, lampáš, srdce, ani červené svetlo nevidím.

Vstup do nočného podniku nájdem až tesne pred deviatou, keď do klubu idem už naostro. Podľa nových bielych vchodových dverí. Svieti nad nimi lampa. Jediná v širokom okolí.

Jordan Erotic Night Club v Košiciach práve prechádza rekonštrukciou.
Jordan Erotic Night Club v Košiciach práve prechádza rekonštrukciou. Zdroj: Mario Hudák

Hneď ako zastavím, z nich svižne vybehne tridsiatnik v čiernej košeli a nohaviciach. „Vy ste ten redaktor? Nie cez prah nie, poďte ďalej, dovnútra,“ upozorní ma, keď sa mu snažím predstaviť a podať ruku.

Prevádzkár a barman v jednej osobe Jaroslav (35) hovorí tichým hlasom, takmer bez typického košického prízvuku.

Diktafón mám položený na stole podsvietenom matným  žltým svetlom. Je tu poriadna tma. Sedíme pol metra od seba, ale takmer si nevidíme do tváre.

Pod strechou v podniku je to určite bezpečnejšie. Hlavne čo sa týka bezpečnosti dievčat.
Pod strechou v podniku je to určite bezpečnejšie. Hlavne čo sa týka bezpečnosti dievčat. Zdroj: jordan

V miestnosti sa hýbe ešte pár tieňov s káblami a svetlami. Zakrátko prichádza polonahé, výrazne namaľované, čiernovlasé dievča v čiernom spodnom prádle.

„Jaro, zoberiem ti popolník,“ prehodí keď prechádza okolo nás. „V pohode,“ odpovie barman. Podobne diskrétny bude počas celého rozhovoru. Požiadam ho aby trochu stíšil hudbu. Hraje tak hlasno, že by som nič nepočul, diktafón detto.

Slečna s popolníkom v ruke si sadne k vedľajšiemu stolu a škrtne zapaľovačom. V kuželi banánového svetla bodového reflektoru nad ňou sa začne lenivo plaziť cigaretový dym.

Všetko uteká robiť na vlastnú päsť cez chaty a internet. Zatiaľ čo my musíme znášať náklady, organizovať, rekonštruovať, vymýšľať novinky a platiť dane, oni nemusia nič. Tam vonku je pravý nelegálny biznis, ktorý treba riešiť.

Odporúčané
Herba je chemický drogový zabijak z juhovýchodu. Išli sme po stopách látky, ktorú predávajú aj za pár desiatok centov Herba je chemický drogový zabijak z juhovýchodu. Išli sme po stopách látky, ktorú predávajú aj za pár desiatok centov 14. augusta 2019, 16:44

Je to tu celkom skryté? To je zámer?

Ani nie. Kto chce, tak si nás nájde. V nočných kluboch je to tak. Nepotrebujeme byť veľmi na očiach. Viete, diskrétnosť.

Ako dlho fungujete?

Trinásť rokov. Na tej istej adrese.

Nočný podnik s týmto biznisom v Košiciach. Dá sa?

Ak by sa nedalo, trinásť rokov by sme tu neboli. Legislatíva tento druh podnikania presne nevymedzuje. Oficiálne podnikáme ako nočný klub.

Bezpečnosť a diskrétnosť. Platí to aj u vás?

Pod strechou v podniku je to určite bezpečnejšie. Hlavne čo sa týka bezpečnosti dievčat. Ani zákazník, ani slečna sa u nás nemusia ničoho obávať. V porovnaní so službami, ktoré sa ponúkajú na internete. A diskrétnosť voči klientovi. Preto sa k nám zákazníci vracajú.

V Košiciach dnes funguje šesť erotických salónov. (ilustračné foto)
V Košiciach dnes funguje šesť erotických salónov. (ilustračné foto) Zdroj: Getty Images/Gilles Mingasson

Myslíte dievčatá, ktoré „podnikajú“ na vlastnú päsť?

Myslím hlavne jednu nemenovanú web stránku kde sa inzerujú a dohadujú sexuálne služby mimo podnikov. Keď robia niekde na byte, nikdy nemôžu vedieť, kto im vojde dnu. Alebo si sadnú s neznámym mužom do auta. Ak to je nejaký magor, môže sa to skončiť zle.

Je konkurencia v Košiciach veľká?

Vrátane nášho klubu je tu šesť erotických salónov.

Registrujete sa navzájom?

Samozrejme, musíme sa tolerovať.

V čom ste iní? Kto sú vaši zákazníci?

Na objednávku poskytujeme napríklad služby denného privátu. Máme aj eskort dievčat na hotely. Väčšinou máme nových klientov, ktorí sú z okolia Košíc. Alebo z iných miest. Nájdu sa aj stáli zákazníci. Vekovo je to tak nejako od 18 tak do 60 rokov. Momentálne sa snažíme rozbehnúť niečo nové, aby sme prilákali viac zákazníkov a vystúpili trochu z toho stereotypu zákazník, drink služba. Aby to bolo celé trochu živšie.

Odporúčané
Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu Mafián Reichel: Keď som vošiel do miestnosti, Černákovci mu rezali hlavu 28. júla 2019, 14:48

Aké sú u vás ceny?

U nás je pol hodina za 65 a hodina za 110 eur. V ponuke je aj striptíz za 80 eur a eskort za 150 eur.

Koľko dievčat tu pracuje? Aká je pracovná doba?

Veľmi to varíruje. A je tu dosť veľká fluktuácia. Máme od dvoch do desiatich dievčat. Podľa obdobia a situácie. Väčšinou to nie sú Košičanky. Tie pracujú mimo mesta. Práve kvôli diskrétnosti. Začíname od deviatej večer, otvorené máme do piatej ráno.

Môže si celý klub objednať aj súkromná uzavretá spoločnosť?

Áno, je to na dohode. Je ale potrebné si určiť jasné pravidlá. Čo sa smie a čo nie.

Stretávate sa aj s problémovými zákazníkmi?

Do klubu vám málokedy prídu chlapi triezvi. Ale vieme si to odkontrolovať. Sem tam sa niekto opije a robí cirkus. Tak ho vyvedieme vonku.

Najväčším problémom erotických klubov sú dievčatá. Je ich nedostatok.
Najväčším problémom erotických klubov sú dievčatá. Je ich nedostatok. Zdroj: Flickr/VeraCruza

Požadujú vaši klienti aj nejaké extra služby?

U nás je všetko v rámci štandardnej ponuky. Čo sa deje extra, to je už na izbe, my to nevidíme.

Čo je podľa vás najväčší problém tohto podnikania?

Najväčší kameň úrazu sú dievčatá. Je ich nedostatok.

Kvôli čomu?

Kvôli sexu cez internet a cez sociálne siete. Všetko uteká robiť na vlastnú päsť. Zatiaľ čo vy musíte znášať náklady, organizovať, rekonštruovať, vymýšľať novinky a platiť dane, oni nemusia nič. Tam je pravý nelegálny biznis, ktorý je potrebné riešiť. Legislatíva by sa mala zmeniť, alebo upraviť.

Väčšina sexklubov funguje oficiálne ako masážne salóny. (ilustračné foto)
Väčšina sexklubov funguje oficiálne ako masážne salóny. (ilustračné foto) Zdroj: Getty images/Sean Gallup

 Sivá zóna

V minulosti sa v temnej nočnej zóne nevestincov a striptízových barov, okrem sexuchtivej klientely, vždy schádzali aj rôzne živly miestneho podsvetia. Najmä vo väčších mestách.

S prostitúciou išla ruku v ruke drobná kriminalita, čierne kšefty, zlodejina, šmelina, podvody, drogy a samozrejme, rodný brat všetkých pánskych klubov – alkohol.

Slovo prostitúcia pochádza z latinského pro-statuere. Znamená to vystaviť dopredu, ukázať, alebo odhaliť.

Prostitúcia samotná sa definuje ako pohlavný styk, alebo iný sexuálny výkon, poskytovaný za finančnú alebo naturálnu odmenu.

Odporúčané
Do charity ju priviedol pasák. Dajte ju trochu dokopy, v septembri si po ňu prídem, povedal Do charity ju priviedol pasák. Dajte ju trochu dokopy, v septembri si po ňu prídem, povedal 10. februára 2020, 18:33

V divokých 90-tych rokoch minulého storočia sa v slovenských verejných domoch vo veľkom odpočúvalo a filmovalo.

Na objednávku tajnej služby v nich majitelia zhromažďovali kompromitujúce materiály o vysokopostavených štátnych funkcionároch, politikoch a podnikateľoch.

Takouto nelichotivou povesťou bol známy napríklad bratislavský erotický salón v hoteli Junior, alebo mafiánsky nočný sexklub Evelyn v Košiciach. Počas mafiánskych konfliktov tam dokonca na smrť ubili policajného vyšetrovateľa.

V 90-tych rokoch minulého storočia sa v slovenských nočných kluboch odpočúvalo.
V 90-tych rokoch minulého storočia sa v slovenských nočných kluboch odpočúvalo. Zdroj: Getty Images/adoc-photos/Corbis

Prostitúcia sa na Slovensku legislatívne dodnes nachádza v takzvanej „sivej zóne“, privátne nočné kluby ale už zďaleka nie sú nebezpečným ani riskantným miestom.

Zákon sex za peniaze nepovoľuje, ale ani nezakazuje. Nezákonný a trestaný je organizovaný obchod s prostitúciou. Regulujú ho zákon o kupliarstve a zákon o obchodovaní s ľuďmi.

Za prostitúciu nie je možné potrestať zákazníka, ani prostitútku. Trestá sa iba podnikanie súvisiace s vykonávaním najstaršieho remesla na svete.

Odporúčané
Dve tváre maku. Superzdravá potravina aj zdroj drog - ópia a heroínu Dve tváre maku. Superzdravá potravina aj zdroj drog - ópia a heroínu 11. februára 2020, 16:21

V praxi to znamená, že u nás existujú desiatky privátov, escort servisov, nevestincov, verejných domov, striptízových barov, privátnych nočných klubov a kabaretov.

Skrátka bordelov, kde sa takéto služby poskytujú. Všetky ale figurujú ako masážne salóny. A túto službu, erotickú masáž, riadne fakturujú svojim zákazníkom na pokladničnom doklade.

V trestnom zákone je predmet prostitúcii spomínaný v dvoch odsekoch:
  • Odsek 1 § 132 Trestného zákona 300/2005 Z.z.: „Prostitúciou sa na účely tohto zákona rozumie uspokojovanie sexuálnych potrieb iného súložou, iným spôsobom pohlavného styku alebo iným obdobným sexuálnym stykom s dospelou osobou za odmenu.“
  • Odsek 2 § 132 Trestného zákona 300/2005 Z.z.: „Detskou prostitúciou sa na účely tohto zákona rozumie uspokojovanie sexuálnych potrieb iného súložou, iným spôsobom pohlavného styku alebo iným obdobným sexuálnym stykom s dieťaťom za odmenu alebo jej prísľub, bez ohľadu na to, či táto odmena alebo jej prísľub boli poskytnuté dieťaťu alebo tretej osobe.“
Domov
Zdieľať
Diskusia