Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2020, 16:05
Čas čítania 1:34
Viktor Kniš

Billy Barman finišujú album, chystajú prekvapenie pre rapových fanúšikov a veľké turné. Kde ich budeš môcť vidieť a počuť naživo?

HUDBA
Uložiť Uložené

Barmani chystajú veľké turné s albumom, ktorý má ambíciu prekračovať pomyselnú hranicu medzi undergroundom a mainstreamom

Od poslednej štúdiovej nahrávky Billy Barman s názvom Dýchajúce obrazy ubehli viac než tri dlhé roky, ktoré kapela vyplnila úspešným projektom Potichu s dievčatami zo SĽUK-u. Tieto dve na prvý pohľad nesúvisiace umelecké telesá sa postarali aj o sériu úspešných vystúpení, na ktoré budeme spomínať s úsmevom, keďže sme mali možnosť osobne ho navštíviť a ukázať, ako vyzerá backstage.

Túto kapitolu sa Barmani rozhodli uzavrieť a pohnúť sa ďalej. Výsledkom čakania je album, ktorý má ambíciu prekračovať pomyselnú hranicu medzi undergroundom a mainstreamom. Prichádza aj s jedným obrovským prekvapením, o ktorom však zatiaľ nemôžeme veľa povedať. 


Ako naznačujú už zverejnené single Doba doba a Červená armáda, kapela sa na novom albume rozhodla nezostať vo svojej komfortnej zóne a vydať sa iným smerom. Nový prístup a zvuk umocnila zmena dlhoročného producenta Mareka Rakovického (Lavagance), ktorého nahradil Tomáš Lobb (LUUVER). Vydanie albumu plánujú v polovici marca.


Pri tejto príležitosti sa Billy Barman chystajú obehnúť 12 klubov na Slovensku a v Českej republike. O support sa na celom turné postará im blízka kapela Bad Karma Boy. Na vybraných koncertoch sa pripojí aj čerstvý projekt LANNNE, prípadne sa o afterpárty postará klubová legenda DJ Yanko Král. Návštevníci  aj členovia kapiel sa teda môžu tešiť na výživné večierky.

„V posledných mesiacoch sme naozaj všetku svoju pozornosť a energiu venovali novým skladbám. Už sa neskutočne tešíme na to, že ich budeme môcť zahrať naživo svojim fanúšikom,” vraví bubeník Matej Ruman.

 
Pripravované koncerty budú pre Barmanov opäť niečím zvláštne. Do crew sa pripája dizajnér svetiel Jozef Čabo, ktorý spolupracuje s autorom vizuálnej stránky albumu Damiánom Pastirčákom a show tak bude obohatená o geometrický objekt súvisiaci s konceptom albumu ZLATÝ VEK. Lístky na všetky zastávky je možné kúpiť si online. Keďže budú s veľkou pravdepodobnosťou vypredané v predpredaji, odporúčame ti, aby si sa ponáhľal. 

Čo to vo finále bude znamenať a ako to dopadne, zistíte na nasledujúcich miestach:

2. apríl, Trnava - Malý Berlín
3. apríl, Piešťany - Eletrárňa + LANNNE + afterpárty Yanko Král
4. apríl, Trenčín - Piano Club + LANNNE + afterpárty Yanko Král
9. apríl, Zvolen - Dom Kultúry ŽSR
11. apríl, Martin - Barmuseum
16. apríl, Košice - K13 - Kasárne/Kulturpark + afterpárty Yanko Král
17. apríl, Humenné - History Art and Music Club + afterparty Yanko Král
18. apríl, Prešov - Stromoradie + afterpárty Yanko Král
23. apríl, Bratislava - MMC + LANNNE + afterpárty Yanko Král
27. apríl, Praha - Lucerna Music Bar
28. apríl, Brno – Fléda Club
4. máj, Žilina - Mestské Divadlo + LANNNE
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Billy Barman (@billy_barman),

Domov
Zdieľať
Diskusia