Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. februára 2020, 7:30
Čas čítania 0:46
Richard Balog

Letné sídlo z budúcnosti na Baleárskych ostrovoch, v ktorom človek zabudne na všetky problémy

Letné sídlo z budúcnosti na Baleárskych ostrovoch, v ktorom človek zabudne na všetky problémy
Zdroj: Adriâ Goulá
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Architektonické štúdio s ateliérmi v Barcelone a Štokholme predstavuje nehnuteľnosť, ktorej vzhľad ťa prenesie do 22. storočia.

V poslednom období nás to skrz články o architektúre čoraz častejšie ťahá do zahraničia a dnešný deň nebude výnimkou, keďže navštívime Baleárske ostrovy. Konkrétne pôjde o pre našincov menej známu Menorcu, na ktorej pobreží sa týči letné sídlo kombinujúce stavebné prvky typické pre danú oblasť s dlhými ostrými líniami. 

Odporúčané
Spojenie klasickej rakúskej architektúry s modernou ešte nikdy nevyzeralo lepšie Spojenie klasickej rakúskej architektúry s modernou ešte nikdy nevyzeralo lepšie 11. februára 2020, 15:04

Dielo s pracovným názvom Bridge House bolo navrhnuté tímom architektov z ateliéru NOMO STUDIO, ktorého škandináviou ovplyvnený rukopis jasne vidieť už na prvý pohľad. My však nenamietame, skôr s úžasom obdivujeme ich prácu odlišujúcu sa od ostatných domov v susedstve mesta Coves Noves. 

Nehnuteľnosť, vďaka ktorej sa aspoň na krátku chvíľu prenesieš do budúcnosti, sa rozprestiera na výmere 260 metrov štvorcových, pričom pozostáva z viacerých na seba nadväzujúcich hmôt rôznych tvarov a veľkostí. To všetko je lemované bielou fasádou, štrkom a priľahlým bazénom s výhľadom na hladinu mora. 

Uhladenosť a jednoduchosť dominuje následne aj v interiérovej časti, kde by si len márne hľadal objekty na stenách či iné doplnky, ktoré neplnia funkčnú úlohu. Na svoje si tak prídu najmä zástanci futurizmu a minimalizmu, viac ti už avšak prezradia zábery z viacerých uhlov pohľadu. Záverom môžeme dodať, že podľa nás ide o prázdninovú idylku ako vystrihnutú z hollywoodských filmov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia