Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2020, 9:36
Čas čítania 7:14
Vl Mi

Stane sa z Fortnite druhý Instagram? Možno už onedlho, komunita battle royale hry je na to ako stvorená

Stane sa z Fortnite druhý Instagram? Možno už onedlho, komunita battle royale hry je na to ako stvorená
Zdroj: Fortnite
TECH FORTNITE TWITCH
Uložiť Uložené

Štúdio Epic Games, ktoré vyvíja hru Fortnite, má zaujímavé ambície.

Ako je na tom Fortnite? Nuž, čísla sú zahalené tajomstvom. Vývojári hry z Epic Games si štatistiky strážia. Nevieme, koľko ľudí denne zapne hru a ani to, koľko je mesačne aktívnych hráčov. Jeden z najspoľahlivejších ukazovateľov môže byť to, koľko hráčov sleduje hru na streamovacích platformách.

Kedysi na to slúžil len Twitch. Každý si však chcel ukrojiť zo streamovania hier, trh sa za posledné roky rozdelil aj medzi Youtube, Mixer a Facebook. Je teda o čosi ťažšie určiť, ako sa darí hre Fortnite.

Odporúčané
Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) Streamer Fortnitu Halien: Do hry som dal už 6 500 eur. Môj účet má nevyčísliteľnú hodnotu, v podstate sa nedá predať (Rozhovor) 22. septembra 2019, 15:32

Na trh hra prišla 26. septembra v roku 2017. Postupne sa dostala do povedomia streamerov, vývojári hru neustále vylepšovali. Obrovský boom zažila počas tretej sezóny, tá prebiehala od februára do apríla 2018. Nadviazala na ňu úspešná štvrtá a Epic oznámil ohromujúci míľnik – v auguste bolo 78 300 000 hráčov, ktorí aktívne hrali hru.

Konkurent Steamu

O niečom takom ostatní vývojári len snívajú. Pre porovnanie, v tom istom čase malo PUBG na Steame, druhá najpopulárnejšia battle royale hra, 1 260 000 aktívnych hráčov. Fortnite sa môže pochváliť ešte jednou zaujímavou štatistikou, v jeden moment hralo battle royalku až 10,8 milióna ľudí. Bolo to počas in-game live koncertu Marshmella začiatkom roka 2019.

Epic sa za posledné dva roky stalo štúdiom, ktoré je známe radikálnymi zmenami a nebojí sa experimentovať. Neustále pridávali nové vylepšenia do hry, menili a vylepšovali rozhranie a potom prišiel Epic Games Launcher.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tyler Blevins (@ninja),

Vtedy nastal zlom, Epic už nie je len Fortnite. Herné štúdio spustilo internetový obchod, začali k sebe ťahať zaujímavé hry. Niektoré exkluzívne tituly dokonca uchmatli pred očami Steamu, čo je gigant medzi internetovými distribútormi hier.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

Je toto koniec Steamu? Skončila sa vláda jedného dominantného obchodu? To boli otázky, ktoré sa po uvedení launcheru v decembri 2018 pýtali mnohí hráči.

Epic sa topil v peniazoch, v roku 2018 zaznamenal podľa webu techcrunch profit 3 miliardy dolárov, hodnota spoločnosti stúpla na 15 miliárd. Skvelá východisková pozícia.

Čísla Epic tají

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 80682 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo musia vývojári Fortnite prinášať stále niečo nové
  • Ako vývojári bojujú proti toxickým hráčom
  • Prečo by mohol z Fortnite vzniknúť nový druh sociálnej siete
  • Ktoré špecifiká hry zvyšujú šance na vznik novej platformy
  • Čo si o možnosti vzniku sociálnej siete myslí slovenský Streamer Halien
Domov
Zdieľať
Diskusia