Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2020, 9:06
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Tekashi má ďalší problém. Pre autorské práva mu zmazali extrémne úspešnú skladbu z YouTube

HUDBA 6IX9INE
Uložiť Uložené

Dúhový raper čelí žalobe za to, že v skladbe použil hovorené intro od iného interpreta. Malo ísť o promo materiál do rádia.

Tekashi je magnet na problémy a aj vo federálnej väznici priťahuje ďalšie, dokonca mu YouTube vymazal veľmi úspešnú skladbu Stoopid. Dôvodom je s najväčšou pravdepodobnosťou pár dní stará žaloba týkajúca sa autorských práv. Iný interpret totiž tvrdí, že hovorené intro pred začiatkom skladby dúhového rapera patrí práve jemu a má ísť o platené promo pre produkčnú spoločnosť. 

Nie je jasné, prečo sa 6ix9ine, resp. jeho producenti rozhodli použiť práve túto časť. Do úvahy pripadá možnosť, že mohli dostať za umiestnenie úvodných slov zaplatené. Autorom žaloby je umelec z Miami menom Yung Gordon, ktorý podľa denníka The Blast požadoval, aby súd zastavil Tekashimu možnosť profitovať zo skladby a taktiež si vyhradzoval právo na finančnú náhradu v zatiaľ neznámej výške.

Domov
Zdieľať
Diskusia