Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2020, 14:11
Čas čítania 1:22
Vl Mi

Ľubošovi Blahovi súd prikázal zmazať statusy týkajúce sa ovplyvňovania volieb spoločnosťou ESET

NEWS ESET ĽUBOŠ BLAHA
Uložiť Uložené

Blaha má zmazať statusy týkajúce sa ovplyvňovania volieb spoločnosťou ESET, informoval o tom ich PR manažér Peter Blažečka.

Siahodlhé statusy poslanca Národnej rady (NR) SR Ľuboša Blahu (Smer-SD) majú dohru. Aspoň v prípade, keď hovoril o firme ESET a o tom, ako spoločnosť ovplyvňuje voľby.

Blaha musí zmazať svoje statusy na sociálnej sieti týkajúce sa údajného ovplyvňovania volieb spoločnosťou ESET a taktiež je povinný zdržať sa akýchkoľvek klamlivých tvrdení týkajúcich sa tejto témy. 

Odporúčané
Slovenská akadémia vied považuje Blahove statusy za neprijateľné, neetické a dehonestujúce. Poslanca žiada, aby dal výpoveď Slovenská akadémia vied považuje Blahove statusy za neprijateľné, neetické a dehonestujúce. Poslanca žiada, aby dal výpoveď 10. decembra 2019, 20:46

Vyplýva to z rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I, ktorý vyhovel návrhu spoločnosti na neodkladné opatrenie voči Blahovi. TASR o tom informoval PR manažér spoločnosti ESET Peter Blažečka. Žalobu v tejto súvislosti podala spoločnosť ESET začiatkom júla 2019, v spore s poslancom sa spoločnosť domáha ochrany svojej dobrej povesti. Blaha kandiduje vo voľbách do NR SR za stranu Smer-SD z 11. miesta kandidátky.

Ľubošovi Blahovi súd nakázal zmazať statusy týkajúce sa ovplyvňovania volieb spoločnosťou ESET
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Blaha tvrdí, že rozhodnutie súdu ešte nedostal, preto ho komentovať nechce. „Pokiaľ by náhodou súd mal pocit, že je tam tvrdenie, ktoré nesedí so skutočnosťou, tak, samozrejme, rád to dám preč a uvediem na pravú mieru,“ povedal pre TASR. Dodal, že ak podľa súdu spoločnosť z niečoho obvinil a má to vo svojich statusoch, tieto slová vymaže.

Domov
Zdieľať
Diskusia