Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2020, 14:50
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Premiér Peter Pellegrini zaplatil 25-tisíc eur zo štátnych, keď s ním vyšiel rozhovor v magazíne Slovenka

NEWS PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Premiér za stranu Smer dostal priestor na štyroch celých stranách po tom, čo venoval časopisu peniaze. Dostal sa aj na titulnú stranu.

V deň, keď vyšlo minulý týždeň nové číslo printového magazínu Slovenka s Petrom Pellegrinim na titulke, sa v centrálnom registri zmlúv objavila aj zmluva na 50-tisíc eur, ktoré premiér za Smer daroval zo svojej rezervy občianskemu združeniu SLOVENKA, informuje Transparency International Slovensko. Peniaze mali byť určené na organizáciu folklórneho Dňa kroja v Banskej Bystrici.

Ide o rezervu, ktorá má slúžiť na krízové účely. „Neuveriteľných 25-tisíc - teda polovica - z tohto štátneho grantu má ísť podľa rozpočtu na propagáciu podujatia. A podľa zmluvy tá celá pôjde do samotnej Slovenky a jej sesterských médií z Rehákovej vydavateľstva,“ píše Transparency.  „Inými slovami, Pellegrini poslal 25-tisíc eur zo štátneho rovno do vrecka vydavateľa Slovenky. Z rezervy, ktorá má slúžiť na krízové účely,“ vysvetľuje organizácia. 

Slovenka sa k situácii zatiaľ nevyjadrila, hovorkyňa premiéra Petra Pellegriniho tvrdí, že išlo o “štandardný rozhovor, nebol platený a nijako nesúvisí s udelením dotácie“. O dotácii vraj rozhodli už v decembri.