Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2020, 14:58
Čas čítania 1:33
Martin Mičuda

Čakanie na novú M3-ku skracuje Alpina B3 s výkonom až 462 koní

Čakanie na novú M3-ku skracuje Alpina B3 s výkonom až 462 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.alpina-automobiles.com/en/models/b3/images-videos/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">alpina-automobiles.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Nová generácia B3-ky má ponúknuť ideálnu zmes výkonu, komfortu a luxusu.

Pri príležitosti blížiaceho sa autosalónu v Ženeve nám Alpina predstavuje svoju najväčšiu novinku, ktorú vo veľkolepom Pelexpe uvidíme. V zmysle súčasných noviniek z dieľne BMW totiž domáci úpravca (respektíve výrobca) predvedie novú generáciu modelu B3. Asi netreba prízvukovať, že vo veci je upravený rad 3 generácie G20 a G21, keďže Alpina ponúka ako sedan, tak i kombi.

Za ostatné roky sme si už zvykli, že modely z Buchloe nemožno považovať za priamu konkurenciu pre BMW, i keď väčšina ich súčiastok pochádza práve z radov nemeckej značky. Aby sme boli presnejší, Bavori do fabriky v Buchloe posielajú nedokončené kusy, ktoré sa finalizujú pod taktovkou Alpiny. Tá sa aj v tomto prípade snaží ponúknuť akúsi novú zmes výkonu, komfortu a luxusu.

Čakanie na novú M3-ku skracuje Alpina B3 s výkonom až 462 koní
Zdroj: www.alpina-automobiles.com

Ani nová B3-ka preto priamo neútočí na žiadny iný model značky BMW, i keď na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o M3-ku od Alpiny. Realita je ale iná, keďže nové Alpiny majú štandardne pohon všetkých štyroch kolies xDrive a zároveň bude k dispozícii aj praktický variant Touring.

Domov
Zdieľať
Diskusia