Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2020, 17:53
Čas čítania 0:42
Vl Mi

Už žiadne domáce úlohy pre deti. V Spojených arabských emirátoch ich štát zrušil, rodičia majú zmiešané pocity

ZAUJÍMAVOSTI ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Deti budú mať viac času na kreatívnu činnosť.

Vedel by si si predstaviť, že by si na základnej škole nemal domáce úlohy? No, predstaviť by si to zrejme vedel každý, no či to je možné v reálnej praxi, to je už druhá otázka.

Spojené arabské emiráty sa však takejto zmeny zrejme neobávajú, deti už nebudú mať výčitky, že si nespravia domácu úlohu. Štát ich totiž zrušil, píše The National.

Odporúčané
Vyučovanie v školách pred 8. hodinou rannou bude v Kalifornii zakázané Vyučovanie v školách pred 8. hodinou rannou bude v Kalifornii zakázané 16. októbra 2019, 13:47

„Zákaz“ bude platiť od budúceho týždňa na 256 štátnych školách, informovalo o tom tamojšie ministerstvo školstva. Cieľom je, aby žiaci svoj voľný čas využívali čo najefektívnejšie počas školského dňa.

Už žiadne domáce úlohy pre deti. V Saudskej Arábii ich štát zrušil, rodičia majú zmiešané pocity
Zdroj: Pixabay/StockSnap

Z tohto dôvodu Spojené arabské emiráty zrušili prestávky medzi hodinami, niektoré budú teda trvať 90 minút. Výučbu rozdelili na teóriu, prax a mentálnu prípravu. Takto vraj štát docieli rovnováhu medzi akademickým a rodinným životom, to je totiž základ pre osobný rast a rozvoj detí, povedala Lubna Al Shamsi, zástupkyňa škôl.

Web The National zisťoval, ako zmenu prijali rodičia. Je to niečo medzi – niektorým sa zmena páči, iný zas pochybujú. Čas teda ukáže, ako sa to celé prejaví v praxi. Bolo by na takúto radikálnu zmenu v oblasti pripravené aj Slovensko?

Anketa:
Vieš si predstaviť zrušenie domácich úloh na základnej škole?
Áno
Nie
Neviem
Áno
69 %
Nie
23 %
Neviem
7 %
Domov
Zdieľať
Diskusia