Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2020, 15:21
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Eminem vysvetlil, prečo mu trvalo 17 rokov, kým vystúpil na Oscaroch so skladbou Lose Yourself

HUDBA EMINEM
Uložiť Uložené

Legendárny spevák z Detroitu si zaspomínal aj na momenty, keď sa dozvedel o tom, že v roku 2003 vyhral Oscara.

Vystúpenie Eminema bolo jedným z najsvetlejších momentov tohtoročných Oscarov. Za svoju živú prezentáciu skladby Lose Yourself si vyslúžil standing ovation, zároveň sa však vynára logická otázka – prečo až teraz.

V rozhovore pre Variety veterán z Detroitu vysvetlil, že si v skutočnosti ako mladší myslel, že ho jednoducho ľudia nebudú vedieť pochopiť. On sám nerozumel tomu, ako je možné, že niekto môže vyhrať filmovú cenu za rapovú skladbu.  Počas tohtoročného galavečera kamery skutočne zaznamenali niekoľko prekvapených tvárí starších hercov a režisérov. Vystúpenie Eminema nebolo vopred avizované.

Odporúčané
Eminem vystúpil na odovzdávaní Oscarov, legendárne Lose Yourself si vyslúžilo potlesk v stoji od celého Hollywoodu Eminem vystúpil na odovzdávaní Oscarov, legendárne Lose Yourself si vyslúžilo potlesk v stoji od celého Hollywoodu 10. februára 2020, 3:45

Eminem si v rozhovore zaspomínal aj na odovzdávanie prestížnych filmových sošiek v roku 2003, keď jednu z nich dostal aj on sám – za najlepšiu originálnu skladbu ku sníme 8 Míľa.

V tom čase na odovzdávaní Oscarov prítomný nebol a dokonca ich nepozeral ani v televízii, pretože musel skoro ráno vstávať a odprevadiť dcéru Hailie do školy. Spomína, ako ho v noci zobudil hudobník Luis Resto. Najprv so zvoniacim telefónom bojoval, pretože chcel spať, kolega mu však následne oznámil potešujúcu správu. Vtedy bol ešte rap v komerčnej verzii skôr tabu. 

Legendárny raper zároveň v pri otázke o potenciálnom ďalšom účinkovaní na podobnom projete ako 8 Míľa nevylúčil spoluprácu s filmom v budúcnosti, ak by ho zaujal scenár. Viac podrobností však nešpecifikoval, určite však nechce takú možnosť zavrhnúť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia