Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2020, 13:44
Čas čítania 1:06
Matej Krajčovič

Ferrari ukázalo svoje nové auto pre nadchádzajúcu sezónu F1

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Červení majú opäť len tie najvyššie ciele, uvidíme, či sa im podarí ich aj naplniť.

Talianske Ferrari, ktoré je už roky považované za najpopulárnejší tím Formuly 1, včera ukázalo svoje nové auto na novú sezónu. Udalosť vysielali cez internet. 

Stalo sa tak v historickom divadle v mestečku Reggio Emilia, len pár kilometrov od domáceho Maranella, kde továreň sídli už od roku 1943.

Ferrari ukázalo svoje nové auto pre novú sezónu F1
Zdroj: www.ferrari.com

Ferrari dúfa, že nový stroj konečne dokáže vyzvať Mercedes, ktorý F1-tke bez prestávky dominuje už od roku 2014 a získal tak užšesť titulov v rade. 

„Je nemožné predpovedať, čo sa stane, ale vidím hodiny práce, ktoré do auta išli. Myslím, že je to krok dopredu a dúfam, že to tak bude cítiť pri jazde. Časťou cesty je aj to, že musíme byť trpezliví a musíme počkať,“ povedal podľa Guardianu Sebastian Vettel, skúsenejší z dvojice jazdcov tímu Ferrari. 

Ferrari ukázalo svoje nové auto pre novú sezónu F1
Zdroj: www.ferrari.com

Aj on sám však bude musieť pridať, najmä v prvej polovici minulého roka totiž štvornásobný šampión urobil až priveľa chýb a čelil špekuláciám, ktoré ho už posielali na dôchodok. 

Vettela tak vlani porazil aj jeho nový kolega, len 22-ročný Charles Leclerc, ktorý bol u červených úplne prvú sezónu. 

Štatistiky a predpovede však Ferrari veľké šance nedávajú. Tím sa naposledy tešil z titulu ešte v roku 2008 a vždy keď sa im podarilo postaviť dostatočne rýchle auto, doplácali na chyby a nedôslednosť v rámci vlastného tímu. 

Sezónu 2020, ktorá štartuje 15. marca navyše považujú za prechodnú. Od roku 2021 totiž začnú platiť úplne nové technické pravidlá a tiež prísny rozpočtový strop obmedzujúci maximálne výdavky tímov. Dá sa teda predpokladať, že väčšiu časť zdrojov už presmerovali na ďalší rok a rozloženie síl sa dovtedy príliš nezmení. 

Odporúčané
Vlani mu sedačka v top tíme ušla. Teraz je v hre aj virtuálny McLaren v esports lige Formuly 1 (Rozhovor) Vlani mu sedačka v top tíme ušla. Teraz je v hre aj virtuálny McLaren v esports lige Formuly 1 (Rozhovor) 12. februára 2020, 9:25

Konkurenčný Mercedes má svoje auto predstaviť v piatok a do 19. februára by to mali stihnúť úplne všetci. Práve vtedy totiž začína predsezónne testovanie na okruhu v Barcelone.

Domov
Zdieľať
Diskusia