Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2020, 19:32
Čas čítania 1:57
Viktor Kniš

Pavol Rusko tvrdí, že podpisy na zmenkách za 69 miliónov nesedia, lebo bol v strese. S Kočnerom teatrálne kritizujú svedkov

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Marian Kočner a Pavol Rusko sa dnes vyjadrovali ku všetkým výpovediam svedkov.

Hlavný proces v prípade údajného falšovania zmeniek za 69 miliónov eur sa chýli ku koncu. Marian Kočner a Pavol Rusko môžu v prípade uznania viny dostať na Špecializovanom trestnom súde trest vo výške 12 až 20 rokov za mrežami. Následne sa môžu odvolať na Najvyšší súd, ktorý už nebude opakovať dokazovanie, skúmať by mal len procesnú stránku pojednávania. 

Senát v zložení predseda Emil Klemanič a sudcovia Pamela Záleská a Ján Buvala by mal už v stredu rozhodnúť o tom, či bude ďalej pokračovať dokazovanie, alebo už má dôkazov dosť a dokáže na základe nich správne rozhodnúť.

V posledných dňoch vypovedali najmä odborníci v oblasti písmoznalectva, ktorí sa zhodujú, že ak ide o vek atramentu, nie je možné zistiť, kedy boli podpisy zhotovené. Kým Rusko s Kočnerom tvrdia, že zmenky podpísali v roku 2000, obžaloba tvrdí, že to bolo po roku 2014. Usvedčiť ich môže to, akým spôsobom sa podpisovali, keďže sa podľa znalcov podpis človeka vekom vyvíja. 

Domov
Zdieľať
Diskusia